Foci

Húsz percig a Siófok volt a magyar bajnok

foci, stadion (foci, stadion, )
foci, stadion (foci, stadion, )

14 fordulót kellett arra várni, hogy az OTP Bank Liga sereghajtója, a Siófok begyűjtse első sikerét ősszel. Azonban van olyan tabella, mely alapján a sárga-kékek lennének a bajnokok.

Persze ehhez meg kellene változtatni a futball szabályait, és 90 percről mindössze 20-ra csökkenteni a játékidőt. Ugyanis a Siófok az első 20 perc alapján lenne csak őszi bajnok.

A Balaton-partján az együttes az első 20 perc alapján három együttest intézett volna el: az Egert, a Pápát, és meglepetésre a Győrt is, hiszen a zöld-fehérek csak a 23. percben tudtak válaszolni Dajic vezető találatára. Emellett négy döntetlen és két vereség lenne a Siófok képzeletbeli mérlege hazai környezetben, vagyis összesen 13 pont.

Idegenben viszont veretlen a csapat, hiszen hat döntetlen mellett két siker fűződne a siófokiak nevéhez, ha 20 percig tartana egy mérkőzés: az Eger, a DVTK, a Paks, az MTK, a Kaposvár és a Honvéd otthonában iksz, a Pécs és az Újpest pályáján viszont győzelem, ami összesen 12 pontot ér.

Ezek alapján a Siófok 25 pontot szerzett 17 bajnoki forduló alatt – hangsúlyozzuk, az első 20 percek alapján -, amivel az OTP Bank Liga élén találjuk őket.

Mögöttük egypontos hátrányban az MTK tanyázik, négy képzeletbeli sikerrel, 12 döntetlennel és egy vereséggel. A harmadik helyet a Debrecen szerezte meg.

A további 20 perces bontások alapján a Győr és meglepetésre az Újpest az éllovas, hiszen a zöld-fehérek a 11-40. perc, míg a lilák a 31-60. perc közötti időszakot uralták. Pontszámban viszont a Debrecen , a Videoton és az MTK a nyerő. Mindhárom csapat 30 pontot szerzett az adott időszakban: a debreceniek és a fehérváriak a 61-80., a kék-fehérek pedig a 71-90. perc között.

Viszont egy mérkőzés nem 20 percből, hanem 90-ből áll, így hiába volt jó a Siófok a meccsek elején, összesítésben a teljesítményük csak a 16. helyhez volt elég. Így lesznek elsőkből utolsók…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik