Foci

Duchatelet a bajnokságból való kilépéssel fenyeget

Roland Duchatelet (Roland Duchatelet)
Roland Duchatelet (Roland Duchatelet)

Standard Liege elnöke, Roland Duchatelet csapatával otthagyná a belga bajnokságot, ha nem jön létre a több vezető klub által óhajtott hollnad-belga közös bajnokság.

A milliárdos belga üzletember, aki fia,  Roderick Duchatelet révén – az újpest tulajdonosa – Magyarországon is érdekelt a labdarúgásban markáns lépésre szánná el magát, ha záros határidőn belül nem jön létre a két Benelux Államok élcsapatait tömörítő BeneLiga „A BeneLiga nélkül a belga futball meghal. Ha nem jön létre, mi akkor is megpróbálunk előre lépni és csatlakozunk a francia Ligue 1-hoz. Utóbbinak törvényi akadálya nem lenne” – nyilatkozta Roland Duchatelet a dhnet.be oldalon.

„A Beneliga nyolc-tizenkét belga és holland csapatból jönne létre. Az Anderlecht, az FC Bruges, az Ajax és a PSV is támogatja az ötletet” – tette hozzá a Standard elnöke.

A két ország labdarúgó szövetségei a közös rendezésű Európa-bajnokság óta kimondottan szoros “barátságban” vannak egymással. Az ötlet sem a karácsonyi lakoma után jutott eszébe Roland Duchateletnek, már régóta napirenden van, de a két szövetség közti hivatalos kapcsolatfelvételre még nem került sor ebben a témában. Az új ligától a piac kiszélesedését, ergo a benne részt vevő csapatok versenyképességének növekedését várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik