Foci

Ők a magyar foci mészárosai

focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )

17 fordulón vagyunk túl az OTP Bank Ligában. Lássuk, kikkel gyűlt meg a játékvezetők baja a legtöbbször.

Ha nem vesszük figyelembe a hosszabbításokat, tehát ha minden mérkőzést 90 perccel számolunk, akkor egy csapat 1530 percet töltött a pályán a 17 forduló alatt.

Ahogy már korábban megírtuk, a legagresszívabb focit a lapok és a szabálytalanságok száma alapján a Budapest Honvéd játszotta, de most lássuk, kik azok a futballisták, akik számára a legtöbbször villant fel valamelyik kártya.

A legszabálytalanabb futballista az őszi szezonban a Paks labdarúgója, Fiola Attila volt. A 22 éves védő 14 mérkőzést játszott végig, egyszer pedig a 62. percben lecserélték, vagyis a lehetséges idő 86 százalékát, 1322 percet töltött a pályán. Ez idő alatt 8 sárga lapot, és egy pirosat kapott. És hogy hány szabálytalanságból szedte össze ezeket a lapokat Fiola? Mindössze 32 fault kellett neki ehhez. A legagresszívabb a Kecskemét ellen volt, akkor hétszer is ellene ítélt a játékvezető.

Fiola (balra) az Újpest ellen hatszor volt szabálytalan (Fotó: MTI)

Tegyük hozzá, Fiola az NB II-ben – egy meccs -, a Magyar Kupában – négy meccs -, és a Ligakupában – három meccs – is pályára lépett: ezen találkozóknak az eredménye további három sárga.

Mögötte nem sokkal maradt le az újpesti Gregory Christ. A francia középpályás 1324 percig segítette a lilákat a 17 meccs alatt, ám annak talán nem örülnek ennyire Újpesten, hogy hétszer mutatták fel neki a sárga kártyát, és egyszer a pirosat, viszont arányaiban tekintve ő a toronymagas győztes, hiszen 12-szer szabálytalankodott, ebből nyolc azonnal lappal járt.

Christ (jobbra) itt ép a Videoton ellen harcol egy labdáért (Fotó: MTI)

A rangsor harmadik szereplője a Pécs labdarúgója, Zoran Zeljkovic. 1188 pályán töltött perce alatt a szlovén középpályás 6 sárgát és egy pirosat gyűjtött 30 szabálytalanságból. A 32 éves labdarúgó további egy sárgát zsebelt be a Ligakupában.

Kettőnél többször senkit sem állítottak ki az OTP Bank Ligában, viszont két pirosat gyűjtő futballistákból sokat találunk, egészen pontosan nyolcat.


Zeljkovic mindössze egyszer talált be a kapuba ősszel (Fotó: MTI)

Egyébként ha a magyar élvonal teljes játékosállományát nézzük, 671 első, 29 második sárga és 26 azonnali piros lap született. Ez azt jelenti, hogy 386 pályára lépő labdarúgó közül 261 kapott legalább egy sárgát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik