Foci

A Manchester City leégett a Sunderland ellen

manchester city (manchester city, sergio agüero, )
manchester city (manchester city, sergio agüero, )

Kikapott Roberto Mancini bajnokcsapata az angol Premier League-ben, a Chelsea viszont győzni tudott idegenben a Boxing Dayen.

Miközben a Manchester United a Newcastle ellen szenvedett (de végül nyert), a nagy rivális City a Sunderland otthonában próbálta megszerezni a három pontot.

Roberto Mancini nem szereti a Sunderlandet, nem olyan erős a mérlege ellene idegenben, és akkor finoman fogalmaztunk, az utóbbi két meccsen a 90. perc után kapott ki a Citizen. A City a Hart – Kolo Toure, Kompany, Nastasic, Zabaleta – Yaya Toure, Javi Garcia – David Silva, Tevez, Milner – Agüero kezdővel futott ki a gyepre.

Már a 8. percben kapufát fejelt Kompany, de aztán olyan nagyon nagy helyzet nem alakult ki. Egészen az 53. percig: Adam Johnson ugyanis megszerezte a vezetést korábbi csapata, a Manchester City ellen (1-0). A folytatásban kínlódott a Manchester City, a 72. percben Edin Dzeko beállása után bizakodhattak a drukkerek, hisz már sokszor megmentette csapatát a szégyentől a bosnyák légiós. Azonban nem ő, hanem Sergio Agüero próbálkozott a letöbbször.

Hiába, kikapott a City, és mivel a Manchester végül nagy nehezen megverte a Newcastle-t, 7 pontra nőtt a differencia a két csapat között.

A Chelsea ugyan elvesztette a klubvilágbajnoki döntőt a Corinthians ellen, de az Aston Villa elleni 8-0-val jelezte, nem lehet félvállról venni. Rafael Benitez helyrerázhatja a londoniakat, akik ezúttal a Cech – Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Cole – David Luiz, Mikel – Moses, Oscar, Mata – Fernando Torres összeállításban kezdett. Jobban méghozzá, de a fölény csak a 38. percben ért góllá, akkor Oscar passzából Juan Mata volt eredményes (0-1). Több gól nem született, ismét nyert Benitezzel a londoni csapat.

A West Bromban ott volt a kezdőben Gera Zoltán, ez a találkozó negyedórával később kezdődött, mint a többi délutáni találkozó, alighanem a londoni metrósztrájk miatt (emiatt az Arsenal és a West Ham randevúja el is maradt).

A dobogóért harcoló WBA megszerezte a vezetést a 29. percben a második sikerére hajtó QPR ellen. Később növelte előnyét a birminghami csapat, meg is nyerte a találkozót, így harcol a negyed helyért. Gera végijátszotta a mérkőzést.

Eredmény – Premier League:

Everton – Wigan 2-1 (0-0)
gólszerzők: Osman (52.), Jagielka (77.), illetve Kone (82.)

Sunderland – Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerzők: Johnson (53.)

Fulham – Southampton 1-1 (1-0)
gólszerzők: Berbatov (8.), illetve Lambert (85., 11-esből)

Norwich – Chelsea 0-1 (0-1)
gólszerzők: Mata (38.)

Reading – Swansea 0-0

Queens Park Rangers – West Bromwich Albion 1-2 (0-1)
gólszerzők: Cisse (68.), illetve Brunt (29.), Greeen (50., öngól)

Adam Johnson találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik