Foci

A 91. percben vezetett először a United, és győzött

Manchester United (manchester united, )
Manchester United (manchester united, )

Egy gólgazdag meccsen a Newcastle United kiválóan helyt állt az Old Traffordon, de vereséget szenvedett.

Wayne Rooney még a keretben sem volt a Newcastle ellen a listavezető Manchester Unitedben. Sir Alex Ferguson csapata a De Gea – Smalling, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Scholes, Giggs – Hernandez, van Persie kezdővel lépett pályára, ott volt tehát két nagy öreg is Giggs és Scholes személyében a pályán.

Alaposan felborult a két csapat taktikája, ugyanis a szakadó esőben Ferdinand hibája után Perch megszerezte a 4. percben a vezetést (0-1) Demba Ba lőtt messziről, a De Geáról kipattant labdát vágta a kapuba Perch. A hazaiak a 25. percben egyenlítettek, amikor Hernandez passzát Evans kotorta be a kapuba (1-1).

A 28. percben gólt szerzett a Newcastle, egy távoli lövés után Evans a saját kapujába lőtte a labdát. A játékvezető először nem adta meg lesállás címén a labdát, ugyanis Evans mögött ott állt – lesen – Pappis Demba Cissé. Némi egyeztetés után Mike Dean középre mutatott, így a találat érvényes lett (1-2).

A 38. percben bődületes kapufát lőtt Marveaux, úgy 18 méterre a kaputól, szabadrúgásból, szenvedett a Manchester. A szünetről visszatérve Alex Ferguson meglehetősen hevesen reklamált az összes játékvezetőnél, a sporik ezt megvárták, majd elindult a második félidő. Az 58. percben végezte el első szögletét a United: a többszöri kipattanó után Evra lőtt messziről, a labdába már csak beleérni tudott Krul (2-2).

A Newcastle azonban harmadik alkalommal is előnybe került: bal oldalról érkezett a labda középre, Demba Cissé pedig kapásból De Gea kapujába lőtt (2-3). Nemsokáig örölhetett ismét Alan Pardew, ugyanis van Persie egy kétszer is kipattanó labdát vágott a hálóba (3-3). A 73. percben Hernandez már a kapus mellett is elvitte a labdát, de túlcselezte magát, így odalett a ziccer.

Nagyon nyomott a Manchester, de a Szarkák is képesek voltak kapufát lőni a hajrában. A 91. percben aztán először vezetett a United: Carrick ívelt a kapu elé, a leshatáron jött a mexikói Hernandez, aki közelről nem hibázott (4-3).

Mivel a Manchester City kikapott 1-0-ra a Sunderland otthonában, már 7 ponttal vezeti a tabellát Ferguson csapata. Mike Dean aztán megmagyarázhatatlan okok miatt sokáig engedte a meccset, a 100. percben fújta azt le.

A többi mérkőzésről ide kattintva lehet olvasni.

Eredmény – Premier League:
Manchester United – Newcastle United 4-3 (1-2)
gólszerzők: Evans (25.), Evra (58.), van Persie (71.), Hernandez (91.), illetve Perch (4.), Evans (28., öngól), Demba Cissé (68.)

A találkozó 7 gólt hozott:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik