Foci

Nem kér a válogatottból a román sztárjátékos

Cristian Chivu (cristian chivu)
Cristian Chivu (cristian chivu)

Cristian Chivu már sokadszorra jelentette ki, hogy esze ágában sincs visszatérni a román labdarúgó-válogatottba.

A román nemzeti csapat nem titkolt szándéka, hogy kiharcolja a részvételt a 2014-es brazíliai világbajnokságon. Négy játéknapot követően a harmadik az együttes, az eddig hibátlan Hollandia, valamint jobb gólkülönbségének köszönhetően a magyar válogatott is megelőzi Romániát az európai zóna D jelű csoportjában.

A románok szövetségi kapitánya, Victor Piturca már egy jó ideje hangoztatja: szeretné meggyőzni Cristian Chivut arról, hogy térjen vissza a válogatottba. Az Internazionale sokoldalú védője azonban nem tágít korábbi döntésétől.

„Tömör és egyértelmű voltam két évvel ezelőtt. Nem tudom, miért kell állandóan ugyanazt elismételnem” – mondta Chivu, aki anno a korával és az egyre szaporodó sérülésekkel magyarázta visszavonulását a nemzeti együttestől.

Mi ezt mindenesetre annyira nem bánjuk, ugyanis Románia ellen még kétszer játszunk a selejtezőben, márpedig Chivu igen jó nevű védő, így nem olyan nagy gond, hogy nem lesz ott szomszédunk hátsó tengelyében. A mieink előbb március 22-én, Budapesten fogadják Romániát, majd szeptember 6-án Bukarestben vendégszerepel Egervári Sándor legénysége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik