Foci

Ibra: A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket

Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )

A Paris Saint-Germain svéd csatára legalább 29 bajnoki gólt akar szerezni a szezonban.

Zlatan Ibrahimovic a nyáron talán kissé vonakodva hagyta ott Olaszországot a PSG kedvéért, ám 19 forduló elteltével úgy tűnik, jól érzi magát a francia fővárosban. Csapatával, még ha a jobb gólkülönbségnek köszönhetően is, de vezeti a pontvadászatot féltávnál, a mesterlövészek különversenyében pedig toronymagasan vezet 18 találattal. A második helyen álló Bafétimbi Gomis 11-nél jár.

A Paris Saint-Germain hivatalos honlapja interjút készített a svéd klasszissal, a téma pedig a bajnoki gólokra terelődött. Többen is úgy vélik, hogy Ibrahimovic akár rekordokat is döntögethet, ha így folytatja: Milánóban és Párizsban a legutóbbi 48 bajnokiján összesen 46 találatot termelt.

„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Ha netán nekem sikerülne, akkor majd jönne valaki a későbbiekben, aki az én csúcsomat adná át a múltnak” – mondta meglepően szerényen a svéd.

A ligarekordot Josip Skoblar, a Marseille egykori gólvágója tartja, ő az 1970-71-es szezonban 44 találattal zárt. Párizsban eddig Carlos Bianchinak sikerült a legtöbbször megzörgetnie a hálót egy idényen belül, ő 37-tel lett gólkirály 1977-78-ban. Ibrahimovic azonban egyelőre nem gondol ezekre a számokra:

„Tény, hogy jól kezdtem a szezont, de nem tűztem ki magam elé ilyen célokat. Mindig arra összpontosítok, hogy fejlődjek az előző idényemhez képest. Legutóbb az AC Milanban 28 gólig jutottam, most ha 29-cel zárok, akkor már elégedett leszek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik