Foci

Győzelemmel zárta az évet a Barcelona

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

A listavezető Barcelona labdarúgócsapata a Valladolid otthonában nyert 3-1-re a spanyol pontvadászatban. Lionel Messi 91 találatig jutott 2012-ben.

A középmezőnyben tanyázó hazaiak kellemetlen ellenfélnek bizonyultak szombaton kora este, ugyanis a Valladolid fegyelmezett játékával sokáig állni tudta a barcelonai nyomást. Az első félidő végén szerezte csak meg a vezetést a katalán sztárcsapat, egy tanítanivaló akció végén Xavi belsőzött a hálóba közelről.

Fordulás után gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, Lionel Messi húzott meg egy bámulatos cselt, majd a kapufa segítségével a kapuba lőtt – ez volt az argentin 91. találata 2012-ben. A hajrában Guerra izgalmassá tette az utolsó perceket, ugyanis kihasznált egy védelmi hibát, ám a ráadásban a csereként beálló Tello első labdaérintéséből gólt szerzett, a Barcelona 3-1-re nyert és 9 ponttal, veretlenül vezeti a bajnokságot.

Jó hír még a Barcelona számára, hogy a két nappal ezelőtt műtéten átesett Tito Vilanova elhagyhatta a kórházat.

Délután volt egy másik meccs is, a Mallorca hosszú idő után tudott újra meccset nyerni, a szigetlakók a Betis vendégeként diadalmaskodtak 2-1-re.

Eredmények – La Liga, 17. forduló

Valladolid – Barcelona 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Guerra (89.) illetve Xavi (43.), Messi (59.), Tello (90+3.)

Betis – Mallorca 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Etxebarria (6.) illetve Casadeus (31.), Marquez (47. – 11-esből)

 

Videó – Hozta a kötelezőt a Barcelona:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik