Foci

Szalai a Bundesliga álomcsapatának csatára

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A goal.com német szakértői beválogatták a Mainz labdarúgócsapatának magyar válogatott focistáját a dream teambe.

A múlt hétvégén ért véget a Bundesliga 2012-13-as szezonjának őszi fele, a tekintélyes goal.com így belekezdett a német pontvadászat értékelésébe. Legutóbb a játékosok kerültek górcső alá, a szakírók az első 17 forduló álom tizenegyét hirdették ki.

A legjobbak közé olyan sztárok kerültek be, mint René Adler, a Hamburg kapusa, Philipp Lahm, a Bayern München motorja, vagy Franck Ribéry, a bőrnadrágosok szélvészgyors szélsője. Azonban ami számunkra a legfontosabb, a goal.com szerint a Bundesliga őszi álomcsapatában Szalai Ádámnak kell lennie a csatárnak.

A magyar válogatott támadó remek őszt tudhat a magáénak, 17 mérkőzésen összesen kilenc gólig és két gólpasszig jutott, kiérdemelte már a hét legjobbja címet és a céllövészek versenyében az igen előkelő ötödik helyen áll, holtversenyben Thomas Müllerrel és Mario Mandzukiccsal. A goal.com rövid értékelésében csak annyit ír, honfitársunk „fantasztikusan” teljesített eddig, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy csapata, a Mainz a hatodik helyen telel.

Szalai teljesítményére egyébként egész Európa felkapta a fejét, szóba hozták az olasz Lazióval, de a Napoli is élénken érdeklődik iránta. A rómaiak állítólag másfél millió eurót sem sajnálnának a magyar csatárra.

Az álomcsapatba nem meglepő módon a bajnokságot toronymagasan vezető Bayern delegálta a legtöbb játékost, szám szerint hatot.

A Bundesliga őszi álomcsapata a goal.com szerint
René Adler (Hamburg) – Castro (Bayer Leverkusen), Timm Klose (Nürnberg), Dante (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München) – Aaron Hunt (Wolfsburg), Toni Kroos (Bayern München) – Thomas Müller (Bayern München), Shaqiri (Bayern München), Franck Ribéry (Bayern München) – Szalai Ádám (Mainz)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik