Foci

Kizárták a BL meglepetéscsapatát Európából

A Malága az Európai Labdarúgó Szövetség döntése alapján nem szerepelhet a következő európai kupasorozatban, ha kiharcolja a jogot erre.

Az UEFA Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága Nyonban ülésezett, és kőkemény döntéseket hozott nyolc csapat ügyében. A legsúlyosabb ítéletet a Malága kapta.

A szervezet azért büntette meg a katari tulajdonban lévő spanyol klubot, mert tartozik a játékosoknak, illetve adóhátraléka is van. Az eltiltás egy évre szól, de ha a klub március 31-ig nem rendezi adósságait, akkor ez kettőre nő. A Málaga 300 000 eurós pénzbírságot is kapott.

A döntés négy évig marad érvényben, vagyis ebben a periódusban a Málaga bármikor kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga küzdelmeibe, nem indulhat a sorozatban. A gárda jelenleg negyedik a Primera Divisiónban, azaz BL-selejtezőt érő helyen áll.

A Málaga idén újoncként szerepel a BL-ben, ráadásul csoportját megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a csütörtöki sorsolás értelmében a portugál Portóval találkozik.

A horvát Hajduk Split is kihagy egy évet az európai küzdelmekből, a rendelkezés a következő három évre vonatkozik esetében. 80 000 eurót is meg kell fizessen a klub. A szintén horvát NK Osijek szintén egy évre távolmarad Európától, és 100 000 eurót is fizet a szabályok megsértése miatt.

Ugyancsak eltiltották a román Rapid Bukarestet, a Dinamo Bukarestet és a szerb Partizan Belgrádot is, mindhárom klub 100 000 euró bírságot is köteles fizetni.

A szerb Vojvodinát 10 000, az ukrán Arsenal Kijevet 75 000 euróra büntették, a Lech Poznan ügyében viszont felmentették a lengyel csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik