Foci

Hihetetlen áttörésről beszélt Csányi Sándor

csányi sándor (csányi sándor, mlsz, )
csányi sándor (csányi sándor, mlsz, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, a társasági adórendszernek köszönhetően sok helyen újrakezdték a futballt.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a futballakadémiák támogatását objektív mérőszámokhoz kötné – írja a Napi Gazdaság pénteki számában. Az MLSZ elnöke a lapnak adott interjúban kifejtette: ehhez meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy az akadémiákról kikerülő fiatalok lehetőséget kapjanak az élvonalbeli klubokban.

Csányi hangsúlyozta: a vállalatok adóforintjainak 80 százaléka amatőrcsapathoz kerül, és 20 százalékból fejlesztik az profi csapatok infrastruktúráját.

Szerinte hihetetlen áttörést jelentett a társasági adórendszer, 1300 klub pályázott országszerte fejlesztési forrásokért, olyan falvakban is indult újra csapat, ahol 20 éve nem volt sportélet.

Az MLSZ transzparens, szigorú kritériumrendszert dolgozott ki, szigorú feltételekhez kötötte a támogatások igénybevételét, szabályozta, hogy egy-egy szerződés esetén milyen költségeket fogadnak el, nem engedik háttéralkukban elfolyni a sportra szánt pénzeket – mondta Csányi Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik