Foci

Sorsoltak a BL-ben, csúcsmeccsek lesznek!

UEFA sorsolás (uefa sorsolás, bajnokok ligája sorsolás, )
UEFA sorsolás (uefa sorsolás, bajnokok ligája sorsolás, )

Csütörtökön délelőtt az UEFA székhelyén, a svájci Nyonban kisorsolták a 2012–2013-as labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi kieséses szakaszának párosításait. Februárban már extra meccseket láthatunk: Milan-Barcelona vagy Real-MU például!!!

Az UEFA részéről természetesen a főtitkár Gianni Infantino és Giorgio Marchetti rendezvényfelelős biztosította a sorsolás pontos lebonyolítását, míg a díszvendég a londoni BL-döntő nagykövete, az angol Steve McManaman volt, aki a Real Madrid színeiben két Bajnokok Ligája döntőt is nyert 2001-ben és 2002-ben.

Ő volt az első angol játékos, aki nem angol klub színeiben nyert Bajnokok Ligáját.

A ceremónia jottányit sem változott az évek alatt, éppen ez a labdarúgás nagyszerűsége, nincsen benne lépten nyomon megújulási kényszer. Ennek megfelelően a kiemelt a nyolc csoportgyőztes – a francia PSG, a német Schalke 04, a spanyol Málaga, a német Dortmund, az olasz Juventus, a német Bayern München, a spanyol Barcelona és az angol Manchester United – a csoportmásodik csapatok – a portugál Porto, az angol Arsenal, az olasz AC Milan, a spanyol Real Madrid, az ukrán Sahtar Doneck, a spanyol Valencia, a skót Celtic és a török Galatasaray – közül kaphatott ellenfelet.

A szabályok szerint a legjobb 16 csapat között azonos nemzetiségű klubok egyelőre nem kerülhettek össze, illetve azonos csoportból továbbjutók sem.

A sorsolás gyorsan, sallangmentesen ment le. Annak viszont egészen biztosan lesz visszhangja, hogy már a legjobb 16 között összekerült a Real Madrid és a Manchester United – ergo Christiano Ronaldo mindenképp újra pályára lép az Old Traffordon, az “álmok színházában” -, de az AC Milan-Barcelona meccs sem lesz semmi…

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának párosítása:

A párosítások:

2013. február 12.:

Galatasaray – FC Schalke 04
Celtic – Juventus
Arsenal – FC Bayern München
Sahtar Doneck – Borussia Dortmund

2013. február 13.:

AC Milan – FC Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – Paris Saint-Germain
FC Porto – Malaga

Az egyenes kieséses szakasz tavaszi programja:
NYOLCADDÖNTŐ febr. 12–13., 19–20., ill. márc. 5–6., 12–13.
NEGYEDDÖNTŐ ápr. 2–3., ill. 9–10.
ELŐDÖNTŐ ápr. 23–24., ill. ápr. 30.–máj. 1.
DÖNTŐ máj. 25. (Wembley, London)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik