Foci

Puyol örül a Milannak, a Dortmundtól fél a Sahtar

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek kisorsolt párosításai után az érintettek már meg is fogalmazták véleményüket. Egy csokor ezekből.

Remek meccseket láthatunk a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben, ennek oka a csütörtöki sorsolás, amely pikáns párharcokat eredményezett.

A talán leginkább várt meccs a Real Madrid-Manchester United találkozó lesz, erről bővebben ide kattintva lehet olvasni. Azért a királyi gárda legnagyobb riválisa, a Barcelona sem panaszkodhat, hiszen a Milant fogta ki a fültőmirigyrák miatt megműtött edzőjéért, Tito Vilanováért aggódó katalán együttes.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a Milant kaptuk. Nem azért, mert könnyű ellenfél, egyáltalán nem az. Azért örülök, mert mindig is szerettem abban a közegben, abban a stadionban játszani. Tavaly egy héten belül elbuktuk a bajnokságot és a BL-t is, Most nagyon jó formában vagyunk, és szeretnénk, ha 2013-ban is folytatódna ez a sorozat” – így Carles Puyol, a Barca ikonikus védője.

Umberto Gandini, a Milan sportigazgatója így értékelte a párosítást: “Tavaly is találkoztunk velük, lassan hazajárunk Katalóniába. Együttérzünk Tito Vilanovával és családjával, nagyon szorítunk érte. Reméljük, az ellenünk játszott meccsen már ott lesz a kispadon. Fejlődik a csapatunk, reméljük, feburárban is így lesz ez. A legnehezebb ellenfelet kaptuk, de hadd higgyük azt, hogy továbbjuthatunk.”

A BL meglepetéscsapata, a spanyol Malága a Portóval csap össze, felemásak az érzései a kiscsapatnak.

“A Porto nehéz ellenfél. A Benfica színeiben már játszottam ellenük egy párszor, abban a stadionban nagyon nehéz győzni. Pszichikailag nagyon együtt vannak” – mondta Javier Saviola, a Malága támadója.

Fernando Gomes, a Porto igazgatója ezt mondta: “A Malága egy olyan csoportban lett első, amelyben a Milan is szerepelt, ezt mindent elárul. A negyedikek a spanyol bajnokságban, a legjobb védelemmel. Ráadásul sok pénzt áldoznak arra, hogy meghatározó tényezők legyenek. Duda és Eliseu személyében két portugál játékosuk van, ők nagyszerű labdarúgók. Nehéz dolgunk lesz.”

Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője nem örül: “Vannak pozitív élményeink a német csapatokkal szemben, így a Werderrel, a Stuttgarttal, a Schalkéval kapcsolatban. A Dortmund azonban más kategória. Megnyerte a legerősebb csoportot, és bár enyénileg nincsenek nagy sztárok a csapatban, együtt bármire képesek. A Bundesligában egyetlen csapat sem játszik olyan sok passzal, olyan stílusosan, mint ők. De a mi csapatunk rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban, nem tesszük fel a kezünket.”

Kevin Grosskeutz, a Dortmund játékosának véleménye: “Higgadtank kell lennünk, ugyanis egyáltalán nem lesz könnyű ellenfél az ukrán csapat. Nagyon jól védekeznek, és nagyon jók a támadóik. Az időjárás nem nekünk kedvez majd, de ha azt a formát hozzuk, amit eddig, nem lehet baj.”

Bajnokok Ligája, párosítások, nyolcaddöntő:

2013. február 12.:

Galatasaray – FC Schalke 04
Celtic – Juventus
Arsenal – FC Bayern München
Sahtar Doneck – Borussia Dortmund

2013. február 13.:

AC Milan – FC Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – Paris Saint-Germain
FC Porto – Malaga

Ajánlott videó

Olvasói sztorik