Foci

Kiütötte a Chelsea a Leedset

Fernando Torres (torres, fernando torres, chelsea, )
Fernando Torres (torres, fernando torres, chelsea, )

A londoni csapat nemrég kinevezett edzőjének Rafa Beniteznek sok öröme nem volt mostanában. Némi gyógyírként szerdán bejutottak a Ligakupa elődöntőjébe.

Rafa Benítez és a Chelsea egy bukott klubvilágbajnoki döntőt követően nem tehette meg, hogy a karácsonyi menetelés előtt pihentesse kezdő játékosait és kvázi második sorral álljon fel a Championshipben szereplő Leeds Unitedet otthonában.

Meg amúgy sem, hiszen valamit kellene bemutatkozásként nyerni, ha mást nem, hát a Ligakupát, különben Abramovics tulaj gyorsan útilapút köt a spanyol tréner talpa alá is. Az Elland Road “fullteltházas” közönsége – 37 900 fő – megérezve ezt a bizonytalanságot eleinte rendkívüli módon ösztökélte a hazaiakat.

A szakadó esőben agilisan is kezdtek a hazaiak. A nyomásnak a 37. percben érett be a gyümölcse: a középső védő létére Benyovszky Móricnál is nagyobb kalandor David Luis vesztett egy labdát – hol máshol a Leeds térfelén – és Jerome Thomas köszönte szépen, megiramodott a bal szélen, majd külsős beadására Luciano Becchio érkezett tökéletesen és belsőzte Petr Cech kapujába a labdát. (1-0)

A Chelsea összekapta magát és még a szünet előtt Juan Mata révén egyenlített, majd a második félidőben beindította a rakétákat és egyértelműsítette az osztálykülönbséget. A Leeds a 64. percig tudott ellenállni, amikor előbb Ivanovics fejjel, majd két perccel később Victor Moses lábbal mattolta Patrick Kenny kapust. A végén még Torres és Hazard is betalált, ezzel kialakítva az 1-5 ös végeredményt.

Angol Ligakupa, Negyeddöntő, eredmények
Leeds United–Chelsea 1–5
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Norwich City–Aston Villa 1–4
Bradford City–Arsenal 1–1 – 11-esekkel: 3–2
Swansea City–Middlesbrough 1–0
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Chelsea–Swansea
Bradford–Aston Villa
Az első mérkőzéseket január második hetében játsszák, a visszavágókat két héttel később rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik