Foci

Csányi Sándor elégedetlen a barátságos meccsekkel

csányi sándor (csányi sándor, mlsz, )
csányi sándor (csányi sándor, mlsz, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke személyesen is találkozott ebben az évben a magyar válogatottal. Összességében elégedett 2012-vel.

Az MLSZ első embere a pepsifoci.hu oldalnak adott év végi terjedelmes interjút. A sportvezető OTP-vezér felemásnak ítélte meg a magyar válogatott 2012-es szereplését, és ezzel kapcsolatban némileg meglepő felvezetéssel kezdte értékelését.

Ugyanis a tétmeccsekkel szemben elégedetlen volt a válogatott barátságos meccseken mutatott teljesítményével, így személyesen is elment a nemzeti csapathoz.

“A megoldást viszont még nem látom. Azt mondom, most menjen le ez a selejtezősorozat, majd utána többet foglalkozzunk ezzel a kérdéssel. Ezt a selejtezősorozatot mindenképpen szeretnénk végigcsinálni ezzel a stábbal. Ez nem azt jelenti, hogyha nem jutunk tovább, akkor válás következik be, de ha úgy nem jutunk tovább, hogy közben nem látjuk a fejlődést, az előrelépés lehetőségét, és azt, hogy ez a válogatott 100%-ig mindent megtett fizikailag, taktikailag, akkor felmerülhet ez a kérdés” – így Csányi Sándor, aki szerint ha már a rossz idő ellenére az évzáró, norvégok elleni meccsre annyian kimentek a Puskás Stadionba, illett volna kiszolgálni őket.

Az elnök szerint a Videoton (Paulo Sousa) és a Ferencváros (Ricardo Moniz) edzője új színt hozott a magyar fociba, és ez versenyhelyzetet teremthet a jó magyar edzőkkel. Mezey György nemrég távozott az edzőképzés éléről, helyére Szalai Lászlót nevezte ki az MLSZ. Ezzel kapcsolatban Csányi elmondta, fiatal szakembert szerettek volna a posztra, aki akár20 évre is lát előre. Hogy Mezey mit csinál majd az átmenet után, nem tudja az elnök, de elképzelhetőnek tartja, hogy valamelyik kispadon ül majd a későbbiekben.

Kérdésre válaszolva Csányi Sándor elmondta, kevés esélyt lát arra, hogy a jövőben megvásárol magának egy klubot. Ha viszont klubvezető lenne, presztízskérdésnek tartaná, hogy minél több magyar focista legyen a csapatban.

“Én boldog lennék, ha az élcsapataink 3 milliárdos, a középcsapataink meg egy-másfél milliárdos büdzsével rendelkeznének. De ezt nem lehet állami támogatásból, meg innét-onnét odadugdosni. Ilyen összegeket akkor lehet előállítani, ha erős gazdasági szereplők vannak, és olyan tulajdonosok, akik megfelelő anyagi erővel rendelkeznek” – mondta Csányi a klubok anyagi helyzetéről, majd hozzátette, egy tulajdonosnak sokat kell áldoznia klubjára, nem mástól, például az államtól kell várnia a csodát.

Az új Puskás Stadionnal kapcsolatban nyomatékosította, azt az állam építi, nem az MLSZ, de 2016-ra el kell, hogy készüljön. Ha ez így lesz, reális cél egy Bajnokok Ligája-döntő megrendezése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik