Foci

Két kezdőjátékosa is elhagyja a Vidit

Walter Lee (walter lee, videoton fc, videoton, )
Walter Lee (walter lee, videoton fc, videoton, )

Európa Liga menetelés ide, vagy oda, vagy éppen azért, két játékos is távozik Fehérvárról. Mivel Walter Lee és Renato Neto is belga csapathoz szerződik inkább az utóbbira gondolunk.

A 23 éves spanyol Walter Lee – közelebbről barcelonai illetőségű – játékjoga 2011 augusztusa óta a Videotoné, míg a 21 éves Renato Neto brazil, a portugál Sporting játékosa, ő csak kölcsönben volt a fehérváriaknál, de most mindketten távoznak a klubtól – írja a vidi.hu.

Mivel a spanyolnak két éves szerződése még nem járt le, így érte egészen biztosan pénz állt a házhoz, ergo a másfél idény alatt 33 bajnoki, 5 Magyar Kupa-, 9 Ligakupa, 2 Szuperkupa-döntő-mérkőzés, 2 BL és 10 Európa Liga találkozó – ezeken 3 gól – meghozta a kívánt eredményt, piacképes lett a játékos. A középpályás a belga elsőosztályban jelenleg hatodik helyezett Lokerenhez szerződik. A kivásárlási ára egyelőre nem publikus.

A brazillal már más a helyzet. Renato Neto idén júliusban igazolt a Vidihez egy évre kölcsönbe a Sporting Lisszabontól. Az ősz során 14 bajnokin és 2 Ligakupa-meccsen jutott szóhoz, azokon két gólt szerzett, az EL-ben 8-szor lépett pályára. Neto továbbra is a lisszaboni zöld-fehér klub játékosa marad, de a téli felkészülést a Gent alkalmazottjaként kezdi majd, így ő, pontosabban a fizetése maximum tehermentesíti a költségvetést, vagy felszabadul egy státusz.

A Walter Leeért kapott összegből és a két játékos felszabadult bérkeretéből már egy egészen jó, gólerős csatárt mindenképpen hozhat a Vidi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik