Foci

Vilanova: Az Atletico nem csak Falcaót jelenti

atletico madrid, falcao (atletico madrid, falcao, )
atletico madrid, falcao (atletico madrid, falcao, )

Szuperrangadót játszanak a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a Barcelona a második Atletico Madridot fogadja.

Madridi, de nem a királyi gárda üldözi a Barcelonát a spanyol bajnokság idei szezonjában. 15 forduló után a Barcelona mindössze 1 döntetlennel csúfított bele saját mérlegébe, így 43 ponttal vezeti a ligát.

Az Atletico Madrid 12 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség után a második 37 ponttal (az őt legyőző Real Madrid csak a harmadik 32 egységgel).

Diego Simeone (az argentin szakvezető 56 meccséből csak 9-et vesztett a csapatnál) Európa Liga- és európai Szuperkupa-győztes csapatát elsősorban a kolumbiai Radamel Falcao repíti, aki legutóbb a La Corunának 5 (!) gólt lőtt. Sokan tehát Falcao és az idán már 88 gólos Lionel Messi párharcának tekintik majd a vasárnapi mérkőzést.

Messi egyébként egy teljesen egyedi cipőben játszik majd vasárnap este.

Szó mi szó, ketten közösen már 49 gólnál járnak, a legutóbbi 10 meccsén Messi 15 gólt szerzett, Falcao 11-et.

“Az Atletico rengeteg jó játékossal rendelkezik, nem csak Falcaóval. Diego Costa, Adrian támadásban kiválóan szerepel, de a szélsők is kitűnőek. A csapat jól védekezik és jól támad, mindenkire figyelni kell. Messi és Falcao sok gólt lő, de ők nagyon más játékosok. Falcao a 16-oson belül dolgozik, míg Messi használja a széleket is” – mondta Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője a mérkőzést felvezetendő.

“Mióta Simeone az Atletico edzője, a csapat minden meccsen a győzelemért játszik. Minden tiszteletem az elért eredményeikért. Ha nem tudunk elég pontot szerezni, bajnokok lehetnek. Nehéz ellenfelek lesznek” – így Vilanova, akinek legnagyobb gondja, hogyan helyettesítse a megsérült Cesc Fabregast.

“Kétféleképpen tekinthetünk erre a meccsre. A valóság vagy a képzeletünk, álmaink oldaláról. Én a realitások felől közelíteném meg. Meg kell találnunk azt a taktikát, amellyel ezen a meccsen nyugodtak lehetünk. Sokat kell beszélgetnünk a játékosokkal. Meg kell törnünk a Barcelona támadásainak elejét, mert ha elveszítik a labdát, nagyobb rajtuk a nyomás” – mondta Diego Simeone, az Atletico trénere.

A találkozó 21 órakor kezdődik Barcelonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik