Foci

Elbukta a Chelsea a klub-vb döntőjét

chelsea corinthians (chelsea, corinthians, )
chelsea corinthians (chelsea, corinthians, )

A Corinthians nyerte a 2012-es klubvilágbajnokságot, miután 1-0-ra megverte a Bajnokok Ligája győztesét Yokohamában.

A Monterrey-t legyőző Chelsea és az al-Ahlyt megverő brazil Corinthians játszotta az idei klubvilágbajnokság döntőjét Yokohamában. A londoniak még sosem nyerték meg ezt a címet, hiszen még nem nyertek korábban BL-t, a brazil csapat viszont már egyszer elhódította a trófeát.

Kifejezetten eseménydús volt az első félidő, jobbára az angolok támadtak, 58 százalékban birtokolták a labdát. A 11. percben egy szöglet után Gary Cahill fejelt, majd a brazil kapus védése után lőtt, de egyik alkalommal sem ment át a labda a gólvonalon. Ha vitatkoztak volna a felek, akkor jött volna a gólbíró, amit ezen a meccsen/tornán alkalmaz a szervező FIFA. Nem sokkal később Guerrero elesett Cahill mellett, de a spori nem ítélt 11-est.

A 35. percben Emerson találta el a kapufát kisodródott helyzetben (előtte Guerrero kavart a 16-oson belül), de Torresnek és Mosesnek is akadtak helyzetei, Cassio kapus azonban remekül védett.

A második félidőben talán a 64. percben akadt a legnagyobb brazil helyzet (merthogy a fordulás után inkább a Corinthians támadott), Paulinho alig lőtt mellé. A Cor szurkolói szinte végigugrálták a meccset, voltak vagy 30 ezren, míg az angol drukkerekt annyira nem izgatta fel ez a torna (1000 Chelsea-szimpatizáns volt a stadionban).

A 69. percben aztán laza, egyben mesteri gólt lőtt a Corinthians. Végignézte a teljes Chelsea-védelem, ahogy Guerrero a kapuba fejel. Paulinhóhoz került a labda, ő egy kicsit hosszabban szöktette magát, de a labda Danilóhoz került, ő eltolt két angol védőt, lőtt, a labda felpattant, Guerrero pedig a hálóba fejelte, három Chelsea-játékos állt a gólvonalon (0-1).

A 85. percben Torres 5 méterről is a kapusba lőtte a labdát, és a Chelsea ekkor már nagyon feszült volt. Ramires beleszállt ellenfelébe, majd a 90. percben Cahill azonnali piros lapot kapott.

Torres a 92. percben a kapuba emelte a labdát, de a játékvezető (helyesen) les címén érvénytelenítette a találatot.

Rafa Benitez 12. kupadöntője volt mindez, elbukta. Öt év után először nem az európai kupagyőztes nyeri a trófeát.

Eredmény – klubvilágbajnokság, döntő:

Chelsea – Corinthians 0-1 (0-0)

Yokohama, 35 000 néző

Chelsea: Cech – Ivanovic (Azpilicueta, 83.), Cahill, David Luiz, Cole – Moses (Oscar, 72.), Lampard, Mata, Ramires – Hazard (Marin, 87.), Torres.

Corinthians: cassio – Alessandro, Chicao, Fabio Santos, Andre – Danilo, Jorge Henrique, Paulinho, Ralf – Guerrero (Martinez, 87.), Emerson (Wallace, 91.).

Gólszerzők: Guerrero (69.)

Sárga lap: David Luzi (72.), illetve Jorge Henrique (55.)

Piros lap: Cahill (90.)

A harmadik helyért:

Monterrey – al-Ahly 2-0 (1-0)
gólszerzők: Corona (3.), Delgado (66.)

Elbukta a Chelsea:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik