Foci

Barcelonai csapat szúrt ki a Real Madriddal

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Cristiano Ronaldo gólt lőtt és gólpasszt adott, a Real Madrid azonban csak 2-2-es döntetlent játszott az Espanyollal a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A vasárnap az első helyen álló FC Barcelona és a második pozícióban tanyázó Atlético Madrid rangadójáról szól Spanyolországban, ám a dobogó legalsó fokán álló Real Madrid is pályára lépett kora este. José Mourinho csapata az utolsó előtti Espanyolt fogadta, így nagy esély volt a három pont megszerzésére.

Ehhez képest a 31. percben Garcia kapott remek labdát a madridi térfél közepén, két védő közt kapura tört, majd a tizenhatos előteréből a tehetetlen Iker Casillas hálójába lőtt. A nem éppen a legjobb arcát mutató Real még a szünet előtt egyenlített, Cristiano Ronaldo robbant be a kapu elé Khedira ívelésére és közelről a kapuba lőtt.

Fordulás után nem sokkal már a hazaiaknál volt az előny, Cristiano Ronaldo ezúttal gólpasszt adott, Fabio Coentrao volt a befejező ember. A 77. percben végleg eldőlhetett volna a találkozó, Ronaldo fejjel játszott a nem sokkal korábban beálló Moratához, aki kapura bólintott, Moreno azonban a kapu torkában tisztázott – fejjel.

Már mindenki a lefújást várta, amikor egy szöglet után bealudt a komplett madridi védelem, Juan Albin pedig egyenlíteni tudott. Az eredmény végül már nem változott a lefújásig, maradt a 2-2-es végeredmény, az Espanyol besegített a Barcának és az Atléticónak.

A játéknap korábbi szakaszában a Valencia nagy meglepetésre kikapott hazai pályán a Rayo Vallecanotól, míg a Pintér Ádámot a kispadon jegelő Zaragoza a Levante ellen szenvedett 1-0-s vereséget hazai pályán.

Eredmény – La Liga, 16. forduló

Real Madrid – Espanyol 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (45+1.), Coentrao (48.) illetve Garcia (31.), Albin (88.)

Valencia – Rayo Vallecano 0-1 (0-0)
Gólszerző: Dominguez (83. – 11-esből)

Zaragoza – Levante 0-1 (0-1)
Gólszerző: Garcia (19.)
Piros lap: Lell (90+3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik