Foci

Szalai győztes gólhoz asszisztált

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

Szalai Ádám csapata, a Mainz 3-1-re nyert a Hajnal Tamás csereként bevető VfB Stuttgart ellen a német labdarúgó-bajnokságban. A magyar támadó együttese második gólját készítette elő. A Fürth magyar szélsője, Stieber Zoltán is gólpasszt adott.

A Bundesliga 17. fordulójában négy magyar játékos csapata is érdekelt, ráadásul Szalai Ádám (Mainz), Huszti Szabolcs (Hannover) és Stieber Zoltán (Fürth) is a kezdőben kapott helyet délután. Egyedül a stuttgarti Hajnal Tamás szorult a kispadra, amit azért is bánhatott, mert a mainzi meccsre kilátogatott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor is.

A hazai pályán játszó Mainz játszott veszélyesebben a „magyar rangadó” első felvonásában, ám ez gólokban nem mutatkozott meg, 0-0-nál érte a csapatokat a félidő. A második felvonás elején hidegzuhanyként érkezett a svábok vezető gólja, ám Müller hamar válaszolni tudott Harnik találatára. A hazaiak szélsője a 71. percben újfent beköszönt (Szalai jegyezte a gólpasszt, fejjel), ekkor már a vendégek soraiban ott volt a nem sokkal korábban beálló Hajnal is. A 3-1-es végeredményt Soto állította be a 91. percben.

Stieber és a Fürth kiesési rangadón lépett pályára az Augsburg ellen, a hazai SpVgg az utolsó, a vendégek az utolsó előtti helyről várták a találkozót. A két együttes ugyanannyi pontot szerzett eddig és a gólkülönbsége is hasonló, a fordulót megelőzően mindössze annyi döntött köztük, hogy az Augsburg eddig több gólt lőtt. A két együttes végül nem tudott dönteni, 1-1 lett a találkozó végeredménye. Stieber végig a pályán volt az egy-egy kiállítást hozó összecsapáson, az ő beadása után fejelte Sobiech az egyenlítő gólt.

Husztit is kilencven percen át vetette be a Hannover, ám csapata kisebb meglepetésre 2-1-re kikapott a Fortuna Düsseldorf otthonában.

A második helyen tanyázó Bayer Leverkusen egy Hamburg elleni 3-0-s győzelemmel búcsúztatta a 2012-es bajnoki évet, a Gyógyszergyáriak azonban így is kielnc pontos hátrányban vannak a listavezető Bayern München mögött. A Wolfsburg újabb fájó pofonba szaladt bele, a hazai pályán játszó Farkasokkal ezúttal Frankfurt bánt el. A vendéglátók a 17. perctől kezdve emberhátrányban játszottak, Josue kapott azonnali pirosat.

A Schalke nagy meglepetésre odahaza kapott ki a Freiburgtól, Huntelaart és a két gólt szerző Rosenthalt kiállították.

Eredmények – Bundesliga, 17. forduló

Mainz  – VfB Stuttgart 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Müller (55., 71.), Soto (90+1.) illetve Harnik (48.)

Düsseldorf – Hannover 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Schahin (39.), Ilso (83.) illetve Diouf (69.)

Greuther Fürth – Augsburg 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sobiech (69.) illetve Molders (10.)
Piros lap: Mavraj (76.) illetve Sio (85.)

Wolfsburg – Frankfurt 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Meier (12.), Inui (18.)
Piros lap: Josue (17.)

Bayer Leverkusen – Hamburg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Kiessling (27., 66.), Schürrle (36.)

Schalke 04 – Freiburg 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Farfan (20.), illetve Rosenthal (26., 61.), Schmid (32.)
Piros lap: Huntelaar (82.), illetve Rosenthal (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik