Foci

“Messi egy gyilkos”

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

A Liverpool egykori játékosa, az argentin Javier Mascherano szerint honfitársa olyan a futballpályán, mint egy gyilkos.

Az argentin támadó az előző bajnoki fordulóban megdöntötte Gerd Müller 1972-es rekordját: akkor a német klasszis egy naptári évben 85 találatig jutott, Messi viszont egy meccsel az idei zárás előtt már 88-nál. Ellenben többen is megkérdőjelezik az argentin elsőségét, hiszen előkerült a zambiai Godfrey Chitalu neve, aki 1972-ben állítólag 107 találatig jutott.

Ennek ellenére Messi minden bizonnyal idén is megkapja a legjobb futballistának járó elismerést, az Aranylabdát, mint ahogy a World Soccer szavazásán is őt találaták a legjobbnak.

Válogatottbeli és barcelonai csapattársa, Mascherano úgy véli, Messi egyedül is elintézi az aktuális ellenfél csapatát, és minden összecsapáson arra törekszik, hogy tökéletes játékot mutasson be.

“Úgy focizik, mint egy gyilkos. Kimegy a pályára, és áldozatokat gyűjt. Imád focizni, és nem érdekli, kivel kell szembeszállnia” – mondta a 28 éves védő. – “Saját magával versenyez. Ez nagyszerű erény.”

Annak ellenére, hogy Macherano az egekig magasztalta Messit, elismeri, hogy a Barcelona csapatként működik, és a sikereik kulcsa az, hogy a keret minden tagja játszani akar.

“A legnagyobb fegyverünk a vágy, hogy focizhassunk. Az olyanok mint Xavi, Messi vagy Iniesta átragasztják a hozzáállásukat a csapatra, és ez hozza a jó eredményeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik