Foci

Végleg nyugdíjazták Mezeyt

mezey györgy (mezey györgy, )
mezey györgy (mezey györgy, )

Csütörtökön tartotta soros ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. Az egyes válogatottak szövetségi kapitányi beszámolói mellett egyetlen érdekes döntés született: nyugdíjazták Dr. Mezey Györgyöt.

Az elmúlt két év munkájának köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált labdarúgó edzőképzés ismét bírja az UEFA szakmai vezetésének megbecsülését, az MLSZ edzőképző központja ismételten az UEFA edzőképzési konvenció teljes jogú tagja – írja a szövetség honlapja a csütörtöki elnökségi ülés beszámolójában. A dr. Mezey György vezetésével a szakemberképzés ismét a kívánt színvonalra jutott, sőt, a nemzetközi hírnévvel is rendelkező szekember tevékenységét az MLSZ, és annak elnöksége nagyra értékeli.

Talán éppen ezért kicsit furcsa, hogy az elnökség – a 72 éves szakemberrel egyetértésben – úgy határozott, hogy a 2013-tól Szalai Lászlóra bízza a honi edzőképzés irányítását. Szalai amellett, hogy matematika-testnevelés szakos tanári diplomával rendelkezik, labdarúgó szakedző is egyben – 2007 óta vezeti a Magyar Futball Akadémiát.

Hogy a két állás megfér-e egymás mellett, vagy az Akadémia vezetéséről lemond a 2003-ban, 2005-ben és 2009-ben „Az év utánpótlás-edzője Magyarországon” díjat kiérdemlő szakember arról nem érkezett hír.

Mint ahogy ezek szerint azt sem tárgyalta még az elnökség, hogy a Dr. Csányi Sándor MLSZ-elnök által is nehezményezett kettős szerepkörben dolgozó szakemberek választás elé kerülnek-e a jövőben, vagy sem. Mint írtuk, az MLSZ elnöke legutóbb Puhl Sándor sporttelevíziós szakkommentátori munkáját nevezte aggályosnak, mivel az 1994-es világbajnoki döntőt vezető bíró egyben az MLSZ játékvezető bizottságának is az alelnöke. Hasonló televíziós szakkommentátori állása van évek óta Nyilasi Tibornak is, aki az MLSZ sportigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik