Foci

Guardiola legszívesebben az Arsenalt irányítaná

pep guardiola arsene wenger (arsene wenger, pap guardiola)
pep guardiola arsene wenger (arsene wenger, pap guardiola)

A Barcelona egykori sikeredzője elmondta, Angliában dolgozna, a Chelsea és a Manchester City helyett az Ágyúsokat választaná munkahelyéül.

A Goal.com hosszabb riportja számolt be arról, hogy Pep Guardiola, aki a Barcelonával mindent megnyert (egészen pontosan 14 trófeát) az elmúlt években, ráadásul korszakalkotó játékstílust vezetett be, Angliába költözne.

Az elmúlt időszakban számos klubbal hírbe hozták a szakembert, így már “odatették” a Milan, a Bayern München, a Manchester City, a Chelsea kispadjára.

Most azt mondta, Anglia lenne számára a legideálisabb helyszín, ha egyéves pihenését letölti, azon belül is az Arsenalnál dolgozna legszívesebben, feltéve, ha megköszönik Arsene Wenger munkáját a szezon végeztével.

Arsene Wenger nincs könnyű helyzetben, a csapat csak a középmezőnyben tanyázik a Premier League-ben (igaz, csak 2 pontra van a negyedik helytől), ráadásul legutóbb a negyedosztályú (!) Bradford ellen kiesett a csapat a Ligakupából. A francia menedzser szeződése 2014-ben jár le Londonban, 1996 októbere óta ő irányítja az Ágyúsokat. Hét éve nem nyert trófeát a csapat, ezzel együtt is ő minden idők legsikeresebb menedzsere a klubnál.

“Guardiola nem akar a Chelsea-hez menni, aggódna, hogy nem kiszámítható és stabil az ottani munkakörülmény. Kiváló a kapcsolata egyébként Arsene Wengerrel” – mondta a Goal.com oldalnak egy a spanyolhoz közel álló forrás.

Wenger egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, korábbi játékosát, Dragan Stojkovicot látná legszívesebben utódjaként, akivel hasonló filozófiával dolgoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik