Foci

Fegyver és gumibot a kupadöntőn

copa sudamericana (copa sudamericana, )
copa sudamericana (copa sudamericana, )

A Sao Paulo nyerte a Copa Sudamericanát, a második számú dél-amerikai kupasorozatot, az argentin Tigre ellen. Felemás koreográfia.

A szerdai visszavágón az első játékrészben a hazai pályán játszó brazil csapat kétgólos előnyre tett szert, a szünet előtt azonban verekedés tört ki a két gárda játékosai között, s a rendőröknek, illetve a biztonsági személyzetnek kellett rendet tennie.

A folytatásra aztán a Tigre futballistái és stábtagjai nem jöttek ki a pályára, állításuk szerint azért, mert a biztonságiak és a hatóság emberei fegyverekkel fenyegették, illetve gumibotokkal ütlegelték őket.

“Ketten fegyvert fogtak ránk, a mérkőzés további részét nem voltunk hajlandóak lejátszani” – nyilatkozta Nestor Gorosito, a Tigre vezetőedzője.

Mivel a döntő első felvonása 0-0-s döntetlennel zárult, a Sao Paulo 2-0-s összesítéssel megnyerte a sorozatot annak ellenére, hogy a visszavágó félbeszakadt.

Az eset könnyen beárnyékolhatja a 2014-es világbajnokságnak otthont adó Brazília előkészületeit, amelyekkel kapcsolatban már a korábbiakban is felvetődtek kétségek, többek közt a nemzetközi szövetség részéről is.

A Sao Paulo története során háromszor nyerte meg a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores Kupát, de a második számú sorozatban most először győzött.

Nagy balhé volt a meccs körül:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik