Foci

Cristiano Ronaldo hálátlan vendég

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid portugál focistája eddig 27 stadionban járt vendégségben Spanyolországban, 25-ben gólt szerzett.

Szerda este a blancók a Celta Vigo otthonában lépnek pályára a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján. A galíciai együttesnek nem csak attól kell tartania, hogy ellenfele jóval esélyesebbnek számít, hanem Cristiano Ronaldotól, a Real Madrid portugál klasszisától is.

A spanyol Marca szerdán egy érdekes statisztikát közölt a luzitánról: amióta Spanyolországban kergeti a labdát (három és fél éve), azóta 27 stadionban lépett pályára idegenben, 25-ben pedig gólt is tudott szerezni. Leginkább a Sevilla otthonául szolgáló Ramón Sánchez Pizjuán gyepszőnyegén érzi jól magát, ugyanis a piros-fehérek pályáján már hétszer volt eredményes négy találkozó során.

Eddig csak a Deportivo La Coruna és a Murcia úszta meg, hogy hazai környezetben egy Cristiano Ronaldo-gól miatt keseregjen. Sokáig a Levante is magáénak tudhatta ezt a bravúrt, azonban novemberben már a valenciai együttesnek sem volt kibúvó, pedig a találkozó korai szakaszában megsérült a portugál, akit a szünetben le is kellett cserélni. Azt a meccset 2-1-re nyerték meg a blancók.

Ronaldónak ebben a szezonban a Celta ellen kétszer is esélye lesz is beköszönni idegenben, de a Depor stadionjába, a Riazorba is ellátogat még a Madrid. A Murcia fellélegezhet, a Los Primentoneros ugyanis most a másodosztályban vitézkedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik