Foci

Mégsem Messi a gólrekorder?

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

Egyes lapinformációk szerint a zambiai Godfrey Chitalu 107 gólt lőtt 1972-ben, így az argentín még messze van a gólrekordtól.

A Betis elleni mérkőzésen szerzett duplával Lionel Messi egy góllal túlszárnyalta Gerd Müller 40 éves gólrekordját. Az argentín a 2012-es naptári éve hivatalos mérkőzésein már 86 gólnál jár. Óriási csúcs, gondoltuk eddig.

Aztán több, egymástól független médiatermék is előhalászta Godfrey Chitalu zambiai labdarúgó nevét, aki 1972-ben 107 gólt termelt. Apró szépséghiba, hogy az afrikai labdarúgó a Kabwe Warriors és a nemzeti csapatban elért eredményét a FIFA statisztikusai soha nem ismerték el. Érdekes, hogy a játékos wikipedia oldalán az elmúlt 24 órában 50 darab frissítésnél is többet jegyeztek.

Chitalut Zambia történetének egyik legnagyobb labdarúgójaként tartják számon. Jelenleg is a zambiai válogatott gólrekordere 76 találattal. 1993. február 28-án rajta ült a Zambiai Légierő gépén, és miközben Szenegálba utaztak az első világbajnoki kvalifikációra, Gabon parjainál légiszerencsétlenséget szenvedtek.

Mindez persze Messi 86 góljából egy darabot sem vesz el. A 21. század labdarúgásában ettől a Barcelona sztárjának teljesítménye már-már utópisztikus. Elképzelhető, hasonlóan Gerd Müller rekordjához ez is megér pár évtizedet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik