Foci

Kispadot kapott Kis Károly

A Paksi FC korábbi sikeredzője vette át a másodosztályban szereplő Szolnoki MÁV labdarúgócsapatának irányítását.

Minderről a szolnoki klub hivatalos honlapja számolt be szűkszavúan, a portál csak annyit közölt, hogy „a mai naptól Kis Károly felel a csapat szakmai munkájáért”.

A 48 éves szakember eddigi legnagyobb sikereit Pakson érte el, Ligakupát nyert az együttessel, míg a bajnokságban a másodikként zárt a 2010/11-es idényben, így indulhatott az Európa Liga-selejtezőjében. Az első körben egy andorrai, majd a második fordulóban a norvég Tromsőt ejtette ki a tolnai együttes, melyet végül a skót Hearts búcsúztatott el a sorozattól. 2011-ben az év edzőjének választották.

Kis Károly a szezon elején még mindig Pakson dolgozott, ám már augusztus legelején közös megegyezéssel szakított a klubbal.

A szakember ahhoz a Szolnokhoz érkezik, amely az előző idényben még az élvonalban vitézkedett, most azonban az NB II. Keleti csoportjának az utolsó helyén szerénykedik. A vezetőség tervei közt szerepel a másodosztályú tagság megtartása, azonban ehhez az átalakuló NB II. miatt legalább a nyolcadik helyen kellene zárnia az együttesnek az idény végén.

Kis korábban dolgozott már Szolnokon, a 2005/2006-os idényben a második lett a másodosztályban a Tisza-parti gárdával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik