Foci

Ibrahimovic triplája repítette a PSG-t

Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan-Ibrahimovic(210x140)(1).jpg (zlatan ibrahimovic, )

Zlatan Ibrahimovic három góllal vette ki a részét a párizsi labdarúgócsapat 4-0-s győzelméből, amelyet a Valenciennes otthonában aratott az együttes.

A keddi játéknapot megelőzően mindössze három pont választotta el egymástól a hazai pályán játszó Valenciennest és a Paris St.-Germaint, így nagy csatára volt kilátás. A vendég fővárosiak szereztek vezetést, a kapu torkában ólálkodó Zlatan Ibrahimovic tette bele a lábát egy távoli lövésbe.

A folytatásban a hazaiak mentek előre az egyenlítésért, azonban a remek napot kifogó Thiago Silva vezette párizsi védelem állta a sarat, így a 0-1 maradt a szünetig. Fordulás után aztán Ibrahimovic hamar eldöntötte a három pont sorsát: előbb egy kipattanót passzolt a hálóba, majd Menez szép egyéni alakítása után gurított az üresen maradt kapuba. A hajrában még Lavezzi is betalált egy gyors akció végén, a PSG így 4-0-ra nyert idegenben és két pontra megközelítette az élen álló Lyont.

Zlatan Ibrahimovic triplájának (amely az első volt a francia bajnokságban) köszönhetően már 17 találatnál jár 17 forduló után, ezzel toronymagasan vezeti a mesterlövészek rangsorát. A második Bafétimbi Gomis 10 gólnál jár.

Eredmény – Ligue 1, 17. forduló
Valenciennes – Paris St.-Germain 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Ibrahimovic (28., 49., 53.), Lavezzi (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik