Foci

Kilenc vádemelés a manchesteri rangadó után

Joe Hart (joe hart, )
Joe Hart (joe hart, )

Kilenc futballszurkolónak lesz jelenése az újévben a bíróságon a Manchester City és a United ütközetét követően.

Ahogy vasárnap írtunk róla, sima United-győzelemnek indult a vasárnapi, városi derbi, azonban a hazai pályán játszó City gondoskodott róla, hogy legyenek izgalmak, ugyanis 0-2-ről is fel tudott állni a csapat. A három pontot azonban így is a Vörös Ördögök zsebelték be, köszönhetően Robin van Persie sorfalon megpattanó szabadrúgásának.

A találkozó a rendőröknek is adott munkát, összesen 13 embert tartóztattak le, közülük kilencnek a bíróságon is meg kell jelennie. Két embernek azért, mert berohantak a pályára, egynek rasszista megnyilvánulások miatt, egy másiknak azért, mert nem a nagykönyvben leírtak szerint reagált a hivatali személyek figyelmeztetésére. Ketten annak ellenére mentek be a stadionba, hogy nem tehették volna, míg hárman részegen randalíroztak – ők is a bíróságra mennek.

A rendőrség továbbra is bőszen nyomoz Rio Ferdinand ügyében, akit – vélhetően egy érmével – fejbe dobtak a lefújás után, így felrepedt arcbőrrel hagyta el a pályát. Az egyik, gyepre berohanó drukker egyébként mindenkitől, így az általa szóban megtalált Ferdinandtól is bocsánatot kért egy nyílt levélben.

A manchesteri rendfenntartó szervek egyébként elégedettek, szerintük a tizenhárom letartóztatás egy rendkívül jó szám: „Az, hogy csak ennyi letartóztatásra volt szükség egy ennyi embert megmozgató, ekkora téttel bíró összecsapás során azt mutatja, hogy a rendőrség megfelelő munkát végzett” – mondta Steve Howard főnyomozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik