Foci

Kétmilliót keresett az NB I.-es fociedző

A Pécsi MFC-től menesztett, majd visszavett Supka Attila és a klub tulajdonosa, Matyi Dezső 12 millió forinton vitatkoznak.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Pécsi MFC-Mathias csapatának tulajdonosa és Supka Attila, a PMFC vezetőedzője közös megegyezéssel felbontotta megállapodását.

A bajnokságban pocsékul szereplő “Pamacs” tulajdonosa, Matyi Dezső már korábban is elégedetlenségét fejezte ki a csapat szereplésével és a szakmai munkával kapcsolatban.

A Blikk emlékeztetett arra, hogy a válás idején a felek megyeztek abban, hogy a 2015 nyaráig szerződéssel rendelkező Supka Attila havonta kapja a lelépési díját. Csakhogy Supka és menedzsere ezt nem fogadta el (ők egyösszegben szeretnék a pénzt), így a közös megegyezés mégsem történt meg.

A tulajdonos bejelentette, megtartják a vezetőedzői posztot, amelyet Supka ki fog tölteni, de bevezetik a szakmai igazgatói posztot is, arra keresik a megfelelő személyt.

A Blikk információi szerint 12 millió forinton vitatkoznak a felek. A vezetőedző a lap egyik informátora szerint bruttó 3 millió forintot keresett, ebből nettó 2 millió maradt neki havonta.

A vezetőedzőt képviselő menedzser hamarosan sajtótájékoztatót hív majd össze, hogy tisztázza a helyzetet, és igazolja követelésük jogosságát.

Videó – a két fél sajtótájékoztatójának vágatlan hangfelvétele:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik