Foci

Fabregas komolyan megsérült, Messi szerény

Combsérülés miatt három-négy hétig nem számíthat Cesc Fabregasra a spanyol labdarúgó-bajnokságban listavezető FC Barcelona.

A katalán klub vasárnap este jelentette be, hogy a 25 éves középpályás megsérült a Betis vendégeként aratott 2-1-es győzelem alkalmával.

A találkozón a Barcelona mindkét gólját Lionel Messi szerezte, aki ezzel megdöntötte az egy naptári éven belül szerzett gólok rekordját. Erről bővebben ide kattintva olvashattok.

“Nagyszerű érzés elérni a rekordot, de ennél fotnosabb volt, hogy megnyerjük a mérkőzést és megtartsuk az előnyünket a riválisainkkal szemben. Amikor az évad elkezdődik, a cél az, hogy a csapattal lehetőleg mindent megnyerjünk. Az egyéni célok csak másodlagosak. Persze azért szeretnék még több gólt szerezni, hogy nehezebb legyen megdönteni a következő játékosnak a rekordot” – értékelt a világrekord beállítása után Lionel Messi.

A Primera División góllövőlistáján Messi mögött második Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára szintén parádézott vasárnap. A 26 esztendős támadó a Deportivo La Coruna ellen 6-0-ra megnyert összecsapáson öt gólt szerzett, ilyenre még nem akadt példa a klub 109 éves történetében.

A spanyol bajnokságban legutóbb tíz éve fordult elő mesterötös, akkor Fernando Morientes, a Real Madrid csatára talált egy meccsen ötször a kapuba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik