Foci

Egymásnak feszül Manchester kék és vörös fele

manchester united-manchester city (manchester united, manchester city, )
manchester united-manchester city (manchester united, manchester city, )

A címvédő Manchester City és a városi rivális, listavezető United vasárnap kora délutáni összecsapása lesz az angol labdarúgó Premier League hétvégi, 16. fordulójának fénypontja.

A házigazdák elbúcsúztak a Bajnokok Ligájától, így a folytatásban csak a bajnokságra összpontosíthatnak, s ha sikerül győzniük a derbin, átveszik a vezetést. A City a mostani idényben még egyszer sem kapott ki – egyedüliként veretlen a mezőnyben -, de így is három pont a lemaradása az éllovas Uniteddel szemben, amely idegenben eddig hatszor nyert, s kétszer kapott ki.

A derbivel kapcsolatban Wayne Rooney, a United támadója elmondta, nagyobb esélyük van a győzelemre, mint a Citynek. Bár a másik oldal ezt nyilván másképp gondolja, már csak azért is, mivel Roberto Mancini edző alatt inog a kispad, így egy újabb kudarc nem igazán férne bele az olasz szakvezetőnek.

“Ha nyerünk, még nagyobb nyomás nehezedik majd rájuk. Ha begyűjtjük a három pontot, tetemes előnyre tehetünk szert” – mondta Rooney. – “Kemény meccs lesz, de a győzelemre játszunk. Izgatottak vagyunk már. Az előnyünk a szélső játék lehet: ha ki tudjuk tenni a labdát az oldalvonal mellé, majd onnan támadást vezetni, és bepasszolni középre, nyerhetünk.”

A manchesteri városi derbit vasárnap 14:30 órakor rendezik a City stadionjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik