Foci

Méltó ellenfelek voltunk – Sousa

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője büszke a játékosaira.

Noha kikapott a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek zárófordulójában, a székesfehérvári együttes portugál vezetőedzője dicsérte csapatát a Sporting Lisboa vendégeként péntek este elszenvedett 2-1-es vereséget követően.

“Nagyon büszke vagyok a játékosokra, taktikailag ismét rendkívül éretten játszottak és megint méltó ellenfelei voltak egy papíron sokkal erősebb csapatnak” – nyilatkozta Paulo Sousa a magyar együttes honlapjának péntek éjjel. A szakember megítélése szerint nagyon kiegyenlített mérkőzés volt a lisszaboni, s az első félidőben akár több góllal is vezethetett volna a Videoton.

“A Sporting vezető gólja után azonnal egyenlíteni tudtunk, teljesen megérdemelten. Ezt követően kicsit átengedtük a területeket az ellenfélnek – értékelt a tréner, aki úgy ítélte meg, hogy 1-1-es állásnál az egyik hazai játékosnak járt volna a második sárga lap, melyet ha megkap, akár teljesen másképp is alakulhatott volna a meccs.

Franky Vercauteren, a portugál csapat belga vezetőedzője a honlapnak ekként nyilatkozott:

“Számunkra a Benfica elleni mérkőzés most a legfontosabb, de természetesen nagyon örülök, hogy sikerült győznünk a mai összecsapáson.”

A Videoton a belga Genk és a svájci Basel mögött a harmadik helyen végzett EL-csoportjában, megelőzve az utolsóként zárt Sporting Lisboát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik