Foci

Először nyert a Chelsea bajnokit Benítezzel

chelsea (chelsea, fernando torres)
chelsea (chelsea, fernando torres)

Fernando Torresnek is köszönhetően első sikerét aratta a londoni alakulat új edzőjével. A QPR Redknappel sem tud nyerni.

Rafa Benitez két 0-0-s döntetlent és egy 3-1-es vereséget tud felmutatni eddig a bajnokságban a Chelsea kispadján, így a Sunderland elleni idegenbeli találkozón már mindenképp nyernie kellett a csapattal.

A BL-ből a 6-1-es győzelem ellenére kiestek a Kékek, marad a PL. Fernando Torres a meccs 11. percében vezetést szerzett a londoniaknak, éppen 739 perc után talált be a spanyol a kapuba a bajnokságban. A félidő végén is eredményes volt a spanyol, majd Mata is betalált, a hazaiak csak szépíteni tudtak, megerősítette harmadik helyét a Chelsea, és várja a vasárnapi United-City rangadót.

Az Arsenal Arsene Wengerrel még sohasem kezdett ilyen rosszul a bajnokságban 15 forduló után, csak a 10. helyen állnak a londoniak, igaz, a Ligakupában, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is állnak még az Ágyúsok. A WBA volt szombati ellenfele a londoniaknak, a birminghami csapatban kezdett Gera Zoltán, de az első félidőben nem lehetett észrevenni a magyar középpályást. Mást se nagyon, maximukm Cazorlát, aki a 26. percben feldobta magát a 16-oson belül, és a hazaiak 11-est kaptak a színészi teljesítményért. A büntetőt Arteta értékesítette (1-0).

A 63. percben Oxlade-Chamberlain ment be a 16-oson belülre, buktatták, jöhetett az újabb 11-es. A már jogos büntetőt ezúttal nagy erővel vágta a kapuba a spanyol (2-0). A londoniak nem játszottak jól, de a WBA még halványabb volt. Gerát a 76. percben cserélte le edzője.

Harry Redknapp is első sikerére készült a QPR kispadján, de a Wigan korán vezetést szerzett kettejük találkozóján. Cissé góljával a 71. percben már a londoniak vezettek, de szinte azonnal újra egalizált a hazai csapat, így a 16. forduló után is nyeretlen marad a Queens Park Rangers.

A Swansea meglepő vereséget szenvedett odahaza a Norwich gárdájától (a hős a két gólpasszt adó és egy gólt szerző Snodgrass volt – azért a hazaiaknál Michu most is lőtt kettőt), a kiesési rangadón pedig a Southampton legyűrte a Readinget.

Eredmények – angol labdarúgó-bajnokság, 16. forduló:

Arsenal – West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
gólszerzők: Arteta (26., 64., mindkettőt 11-esből)

Sunderland – Chelsea 1-3 (0-2)
gólszerzők: Johnson (66.), illetve Fernando Torres (11., 45+2., a másodikat 11-esből), Mata (48.)

Swansea – Norwich City 3-4 (0-3)
gólszerzők: Michu (51., 90+2.), De Guzman (59.), illetve Whittaker (16.), Bassong (40.), Holt (44.), Snodgrass (77.)

Aston Villa – Stoke 0-0
piros lap: Shotton (92., Stoke)

Southampton – Reading 1-0 (0-0)
gólszerzők: Puncheon (61.)

Wigan – Queens Park Rangers 2-2 (1-1)
gólszerzők: McCarthy (18.), Beausejour (75.), illetve Nelsen (25.), Cissé (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik