Foci

A továbbjutás ellenére csalódottak Madridban

diego simeone (diego simeone)
diego simeone (diego simeone)

Az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone csalódott volt a csehek elleni vereség után, mivel így csak másodikként jutottak tovább.

Csütörtök este teljessé vált az EL egyenes kieséses szakaszának mezőnye, hiszen a Videoton elmaradt meccsének már nincs tétje. A legjobb 40 együttes között ott lesz a tavalyi bajnok Atlético Madrid is, bár a címvédő terveivel ellentétben csak a csoport második pozícióját szerezte meg.

Az utolsó körben ugyanis a Martacosok a Victoria Plzen otthonába látogattak, de meglepetésre kikaptak 1-0-ra, így egy ponttal lecsúsztak az első helyről. Tegyük hozzá, tartalékos felállásban szerepeltek Csehországban a spanyolok.

“Elsőként akartunk továbbjutni. A második félidőben úgy játszottunk, mint aki meg akarja nyerni a csoportját. Talán megérdemeltük volna a döntetlent, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Jó meccs volt, a játékosaim azt tették, amit kértem tőlük” – nyilatkozta Diego Simeone.

Az argentin tréner nem akart előreszaladni, és a december 20-ai sorsolásról beszélni, bár tudja ő is, hogy akár a Liverpoolt vagy a Fenerbahcét is kaphatják, hiszen az angolok és a törökök is az első helyen jutottak tovább.

“Ha megtudjuk, ki lesz az ellenfél, kiértékeljük a helyzetet.”

Az EL egyenes kieséses szakaszába jutott 40 csapat
A legjobb 32 közé jutott csapatok:
FC Liverpool (angol), Anzsi (orosz), Plzen (cseh), Atlético Madrid (spanyol), Fenerbahce (török), Borussia Mönchengladbach (német), Girondins Bordeaux (francia), Newcastle United (angol), Steaua Bucuresti (román), VfB Stuttgart (német), Dnyipro (ukrán), Napoli (olasz), Genk (belga), Basel (svájci), Rubin Kazany (orosz), Internazionale (olasz), Olympique Lyon (francia), Sparta Praha (cseh), Lazio (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Metaliszt Harkiv (ukrán), Bayer Leverkusen (német), Hannover (német), Levante (spanyol).

A Bajnokok Ligája csoportkörében harmadikként zárt, az EL-be átkerült csapatok:
Dinamo Kijev (ukrán), Olimpiakosz (görög), Zenit (orosz), Ajax Amsterdam (holland), Chelsea (angol), BATE Boriszov (fehérorosz), Benfica (portugál), CFR Cluj (román)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik