Foci

Mancini nem érzi a csapatára nehezedő nyomást

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

Az angol bajnok Manchester City trénere, Roberto Mancini nem érzi, hogy plusz nyomás nehezedne csapatára a BL-kudarc után.

Ahogy arról írtunk, a Bajnokok Ligája halálcsoportjában a Manchester City elvérzett. Az angolok ugyanis a kvartett utolsó helyén végeztek a Dortmund, a Real Madrid és az Ajax mögött, így még csak az Európa Ligában sem indulhatnak.

Mancini természetesen tisztában van azzal, hogy alulteljesített a City az európai porondon, de sok van még hátra az idei szezonból, és akár meg is védhetik bajnoki címüket a manchesteriek.

“A szezon nem ért még véget. Ott van még a Premier League és az FA Kupa, mindkét sorozatban versenyben vagyunk az első helyért. De ezentúl többet kell együtt dolgoznunk – mondta az olasz menedzser. – A szezon kezdete előtt az volt a célunk, hogy megvédjük a címünket. Ez a fő elvárás. Tudtuk, hogy a BL-t nehéz lenne megnyerni, de azért szerettünk volna ott lenni az egyenes kieséses szakaszban.”

“A céljaink nem változtak, hiszen még mindig az angol bajnoki címre, és az FA Kupa győzelemre hajtunk. Nem érzek nyomást a csapatomon, persze emellett csalódott vagyok a kiesés miatt.”

A Cityre komoly erőpróba vár a héten, sőt akár mérföldkőnek is tekinthetjük a vasárnapi városi derbit, hiszen a United jelenleg három ponttal vezeti az angol pontvadászatot a City előtt. Így ha Tevezék kikapnak, a hátrányuk hatpontosra duzzadhat.

Ráaádsul ha a Premier League-ben sem teljesítik az elvárásokat, a klubvezetés minden bizonnyal feállítja a kispadról Mancinit nyáron, helyére pedig akár az a Jose Mourinho is leülhet, aki spanyol sajtóértesülések szerint elhagyja a Real Madridot, és nem titok, többször hangsúlyozta, szeretne ismét a szigetországban dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik