Foci

Japán győzelemmel rajtolt el a klub-vb

Aojama (aojama)
Aojama (aojama)

A Sanfrecce Hirosima labdarúgócsapata hazai pályán 1-0-ra nyer az Auckland City ellen, így bejutott a klubvilágbajnokság negyeddöntőjébe.

A hirosimai együttes a japán bajnokság megnyerésével, az új-zélandi gárda pedig az óceániai Bajnokok Ligája elhódításával váltotta meg a jegyét a sorozatba. Ennek a párosnak az összecsapása döntött arról, hogy mely együttes jut be a klubvilágbajnokság negyeddöntőjébe.

A japán csapat volt a jobb a meccsen, kétszer is kapufát lőttek a hazaiak, mielőtt Aojama a 66. percben belőtte a mindent eldöntő gólt. Ezzel a sikerrel a Hirosima jutott tovább, a negyeddöntőben az egyiptomi Al Ahli lesz az együttes ellenfele. Aki innen továbbjut, az majd december 12-én a Corinthiansszal meccselhet.

A másik ágon a dél-korai Ulsan Hyundai és a mexikói Monterrey összecsapása dönt arról, ki lesz a Chelsea ellenfele az elődöntőben. A finálét december 16-án rendezik Yokohamában.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klub Világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel.

Eredmény – FIFA klubvilágbajnokság, a legjobb 8 közé jutásért
Sanfrecce Hirosima – Auckland City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Aojama (66.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik