Foci

Az év meccsére készül a Videoton

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Még van esélye a Videotonnak arra, hogy továbbjusson az Európa Liga csoportköréből. Paulo Sousa, a fehérváriak mestere abban bízik, hogy ez össze is jön csapatának.

A Vidi utolsó csoportmérkőzése következik csütörtök este a második számú európai kupasorozatban. A fehéváriak jelenleg a G csoport harmadik helyén állnak, így nem számítanak továbbjutónak, ám létezik olyan forgatókönyv, mely végén a Videoton ott van az egyenes kieséses szakaszban.

Eszerint a piros-kékeknek idegenben le kell győzniük a Sporting Lisszabont, míg a csoport másik találkozóján a második helyzetett Baselt le kell győznie a Genknek. Ha ez megtörténik, a magyar együttes bejut a legjobb 32 közé az EL-ben.

Azonban a Videotonnak előbb a saját meccsére kell koncentrálnia, hiszen bármennyire rossz formában van a portugál együttes, nem szabad őket leírni, hiszen papíron remek játékosok alkotják a keretét, és ezt Paulo Sousa, a fehérváriak portugál trénere is jól tudja.

“A klub történetének egyik legfontosabb mérkőzése lesz a Sporting elleni lisszaboni találkozó. A játékosok felkészülten várják a sorsdöntő fontosságú meccset. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, nem az ellenféllel. Nagy álmunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, ezért mindent meg kell tennünk holnap este, de persze a realitásról sem szabad megfeledkeznünk. Elismerjük a Sporting értékeit, mind egyénileg, mind csapatszinten. A célunk az, hogy hasonlóan jó eredményt érjünk el, mint a székesfehérvári mérkőzésen. A játékosok rengeteget dolgoztak, megérdemlik azt, hogy sikerrel zárják ezt az évet, remélem így is lesz.” – nyilatkozta Sousa a vidi.hu-nak.

A tréner természetesen dícsérte a csapatát, hiszen komoly tettet hajtott végre a Videoton azzal, hogy egyáltalán még versenyben van a továbbjutásért az utolsó csoportkör előtt.

A mérkőzés kapcsán megszólalt Sándor György, a Videoton csapatkapitánya is, aki szintén győzelmet vár Portugáliában.

Marco Caneira, a fehérváriak védője, aki a Basel elleni hazai meccsen gólt szerzett, idegenvezetést tartott csapattársainak, hiszen évekig játszott a Sporting Lisszabonban.

A Videoton hatodik, egyben utolsó csoportmérkőzését december 6-án, csütörtökön 21:05 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik