Foci

Újabb bőkezű adomány a Fradinak

Félszázmillió forintot adományozott a HungaroControl a Ferencvárosnak.

50 millió forint támogatást utalt át idén tavasszal a Ferencvárosi Torna Clubnak a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. – írja az atlatszo.hu.

Nem ez az első közpénzből nyújtott adomány a Ferencvárosnak. Ahogy a Hír24 is beszámolt róla, augusztusban a Szerencsejáték Zrt. 250 millió forintos összeggel járult hozzá az egyesület költségeihez. A lap emlékeztet arra is, hogy a IX. kerületi klub elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, és hogy az FTC Üllői úti stadionját nemrég 5 milliárd forintért vette meg az állam és körülbelül 10 milliárdért terveznek új stadiont építeni számára.

Kiszámolták azt is, hogy mire használhatná az egyesület a kapott pénzt. A tavalyi költségvetésük adatai alapján a teljes tárgyieszköz-beruházásaik fedezhetőek belőle úgy, hogy még további 14 millió sorsáról dönthetnek. A cikkből kiderül, hogy az összeg jelentős része valószínűleg az FTC-PLER kézilabdacsapatához került, májusban számoltak be róla, hogy a légiforgalmi cég aranyfokú támogatójuk lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik