Foci

Nem veszi félvállról a Vidit a Sporting

A Sporting Lisszabon labdarúgócsapata a hétvégi, Benfica elleni rangadóra gyúr, de előtte még megmérkőzik a Videotonnal.

Csütörtökön este az utolsó csoportkört rendezik az Európa Ligában, így az összes kérdőjel kiegyenesedik a játéknap végére: megtudjuk, kik jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Szerencsére a Videotonnak is megvan még a sansza a továbblépésre, igaz a székesfehérváriaknak már nem a saját kezükben van a sorsuk.

Az biztos, hogy Paulo Sousa fiainak nyerniük kell Lisszabonban ahhoz, hogy számítson mi történt a másik pályán, ugyanis a második, még továbbjutást érő helyen tanyázó Basel két egységgel előzi meg a Vidit. A svájciak a Genkhez látogatnak, és már egy döntetlennel bebiztosítják helyüket a következő szakaszban.

A Sporting már tét nélkül várja az összecsapást, ha nyerne a luzitán gárda, akkor is utolsóként zárna a G csoportban. Tudja ezt Franky Vercauteren, a lisszaboniak trénere, aki a héten a legfontosabb mérkőzésnek a Benfica elleni bajnoki rangadót tartja.

„Minden mérkőzés fontos számunkra, és minden találkozóra úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Csütörtökön este néhány olyan játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, akik eddig az Európa Ligában kevesebb alkalommal léptek pályára. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy félvállról vesszük a meccset, hiszen profik vagyunk, mindig a győzelemért kell harcolnunk, és a szurkolók is ezt várják el tőlünk. Azonban a következő két mérkőzésen teljesen mások lesznek a céljaink, számunkra most sokkal fontosabb lesz a Benfica elleni rangadó. Ezért arra is nagyon oda kell figyelnünk, hogy senki ne sérüljön meg a holnap esti találkozón” – idézi a vidi.hu a szakember szerdai sajtótájékoztatóját.

A Videoton hatodik, egyben utolsó csoportmérkőzését december 6-án, csütörtökön 21:05 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik