Foci

Mourinho: Messi nyeri az Aranylabdát, ez tény

A Real Madrid portugál vezetőedzője szerint eldöntött tény, hogy az idén is az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi nyeri a FIFA-Aranylabdát.

Jose Mourinho egyszersmind kizártnak nevezte, hogy a világ legjobbját megillető elismerés elnyerésére szintén jelölt futballista, a honfitárs Cristiano Ronaldo legyen a befutó 2012-ben.

„Megszavazták, az Aranylabdát már odaadták, mert amikor fontos futballvezérek kampányolnak, már tudhatod, ki a győztes” – fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva kedd este, a Real Ajax Amsterdam elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést (4-1) követően Mourinho, aki szerint valóságos hadjárat folyt Messi sikere érdekében.

A provokatív kijelentéseiről is elhíresült tréner arra nem vesztegetett szót, hogy a Barca sztárja a legtöbb összevetésben, így legfőképpen eredményességben ebben az évben is felülmúlta Ronaldót. A nemzetközi szövetség, a FIFA legutóbbi három voksolásán diadalmaskodó 25 éves Messi 2012-ben már 84 gólnál jár, és ha a szerda esti BL-fellépésén – a Barcelona és a portugál Benfica összecsapásán – egy találatot szerez, beéri, ha kettőt, meg is előzi az abszolút örökranglistát 1972 óta vezető német Gerd Müllert.

Ha a FIFA-választáson valóban az élen végez, a címvédő argentin lesz az első, aki negyedszer is elnyeri az Aranylabdát. Messi és Ronaldo mellett még a szintén Barca-futballista, spanyol Andrés Iniestának van esélye a cím kiérdemlésére. 
A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 7-én, a világszövetség zürichi gáláján nevezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik