Foci

Mancini: A Dortmund megnyerheti a BL-t

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

A Manchester City menedzsere, Roberto Mancini szerint olyan csapat ellen kaptak ki - és így estek ki - kedd este a BL-ben, mely akár meg is nyerheti a sorozatot.

A Bajnokok Ligája kedd esti mérkőzései közül mindössze négynek volt tétje, ám ezek a találkozók sem a továbbjutásról döntöttek, pusztán arról, mely együttesek vívják ki az Európa Ligás szereplést, vagyis a csoport harmadik helyét. A C csoportban a Zenit és az Anderlecht volt harcban a második számú európai kupasorozatért: mivel mindkét együttes négy pontot szerzett öt forduló alatt, így a képlet egyszerű volt, aki nyer, vagy pontot szerez kedd este, az mehet az EL-be.

Mivel az oroszok idegenben 1-0-ra nyertek a Milan ellen, az Anderlecht pedig csak döntetlenre volt képes Malagában, így a Zenit folytathatja Európában.

“Nehéz meccs volt, mivel az ellenfél remek csapat. Örülök, hogy az Európa Ligában folytathatjuk a menetelést. Gratulálok a fiúknak, nagyszerűen játszottak” – mondta Luciano Spalletti, a Zenit mestere.



“1-0-ra vezettek, és a Malaga a második félidőben is jól játszott. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, és megérdemelt döntetlent harcoltunk ki. Személy szerint nekem teljesen új élmény volt a Bajnokok Ligája, és nagyon élveztem. Az célunk ezután egyszerű, jövőre ismét kvalifikálni akarjuk magunkat a főtáblára”
– nyilatkozta az Anderlecht vezetőedzője, John van den Brom.

A játéknap másik fontos kérdése az volt, szégyenszemre az angol bajnok Manchester City búcsúzik-e az európai kupaporondtól, vagy utolsó szalmaszálként megragadja a lehetőséget a Dortmund ellen, és legalább az EL-be jut. Nos, ez nem sikerült az angoloknak, hiszen kikaptak a Borussiától, így kiestek. Helyettük a holland Ajax lesz ott az Európa Ligában

“Elbuktuk az EL-t kedd este. Megpróbátunk mindent, de több játékosunk is hiányzott. Voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de ha nem rúgjuk be őket, nehéz nyerni. Természetesen csalódott vagyok. Az elmúlt szezon jobban sikerült, idén viszont nagyon nehéz csoportba kerültünk. Ráadásul ha az első két-három meccseden hibázol, még nehezebb a helyzet.A Bajnokok Ligája már csak ilyen. Tavaly a Dortmund kiesett a csoportkörből, csakúgy mint mi idén. Úgy gondolom a németek most akár meg is nyerhetik a trófeát” – értékelte a látottakat Roberto Mancini, a manchesteriek menedzsere.



“Büszkék lehetünk, hogy harmadikok lettünk, és az Európa Ligába jutottunk. Sokan nem hitték a szezon előtt, hogy ezt el tudjuk érni. Az EL döntőjét az Amsterdam Arénában vívják majd, a születésnapomon. Mi más kívánhatnék még?”
– fogalmazta meg vágyait Frank de Boer, az Ajax edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik