Foci

Magyarországra látogat az Eb-elit

Magyarország rendezi a a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság egyik elitkörét 2013 tavaszán.

Amint arról mi is írtunk, Pisont István legénysége a többi közt az olaszokat is legyőzve kvalifikálta magát az Európa-bajnoki elitkörbe, így közel került ahhoz, hogy kijusson a kontinenstornára. Ehhez azonban még le kell tudni egy minitornát, melynek rendezését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában hazánknak ítéltek oda.

Az eseményre márciusban kerül sor és a hazai pálya mellett az is pozitívum, hogy a csoportbeosztás kisorsolásánál is velünk voltak az égiek, ugyanis kiemeltként a svédeket, a finneket és a fehéroroszokat kaptuk – mindhárom verhető ellenfél.

„Ha megnézzük, milyen erős csoportok is kialakultak az elitkörben, akkor örülhetünk a sorsolásnak, a legjobb európai csapatokat sikerült elkerülnünk. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy hiba lenne hátradőlni, mert azok a válogatottak, amelyek idáig eljutnak, már bárkit képesek legyőzni, ráadásul ebben a korban még kevésbé kiszámíthatóak a csapatok. A hazai rendezés nagyon sokat jelent, bízom benne, hogy itthon sikerül kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt” – mondta Pisont István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik