Foci

Kikapott a United, Messi megsérült

Manchester United (manchester united, )
Manchester United (manchester united, )

A labdarúgó Bajnokok Ligája G és H csoportjában a Celtic és a Galatasaray ért oda a továbbjutást érő második helyre.

Mivel a G csoportban a Barcelona már korábban bebiztosította csoportelsőségét, így semmi meglepő nem volt abban, hogy Tito Vilanova egy igen csak felforgatott csapatot küldött ki a Benfica ellen a Camp Nou gyepére. A hazaiak nem is kísérleteztek sokszor a meccs során, de gólt nem kaptak, így lehozták 0-0-ra a mérkőzést.

A 85. percben Lionel Messi maradt lent a gyepszőnyegen egy lövés után a térdét fájlalva, kisautóval vitték le a pályáról. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése, mindenestre a mérkőzést nem tudta befejezni.

A Szpartak Moszkva mindeközben sokáig tartotta magát Skóciában, de Commons 82. percben szerzett találatával a Celtic nyert 2-1-re, ezzel a kelták csípték meg a továbbjutást érő második helyet, a Benfica az Európa Ligában vigasztalódhat.

A H csoportban Sir Alex Ferguson, a már biztos továbbjutó Manchester United trénere is bedobott pár fiatalt Vass Ádám csapata, a CFR Cluj ellen. A magyar középpályás nyári sérülése miatt lemaradt a BL-csoportkörről, mert nem nevezték a keretbe. A továbbjutásért küzdő „csefere” a második félidőben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést egy távoli bombával, majd a három pontot is bezsebelte.

Idő közben azonban a Galatasaray Yilmaz duplájával 2-1-re nyert a Braga otthonában, így azonos pontszámmal zárt, mint a Kolozsvár. Mivel az egymás elleni eredmény a török félnek kedvezett, így a Galata jutott tovább, a CFR az EL-ben folytathatja.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

G csoport:

Barcelona – Benfica 0-0

Celtic – Szpartak Moszkva 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Hooper (21.), Commons (82. – 11-esből) illetve Ari (39.)
Piros lap: Kallström (88.)

A csoport végeredménye: 1. Barcelona (13 pont), 2. Celtic (10 pont), 3. Benfica (8 pont), 4. Szpartak Moszkva (4 pont)

H csoport:

Manchester United – CFR Cluj 0-1 (0-0)
Gólszerző: Alberto (56.)

Braga – Galatasaray 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Mossoro (32.) illetve Yilmaz (58., 78.)

A csoport végeredménye: 1. Manchester United (12 pont), 2. Galatasaray (10 pont), CFR Cluj (10 pont), 4. Braga (3 pont)

Videó – Messi sérülése:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik