Foci

Hulk távozással fenyegeti a Zenitet

Hulk (hulk, )
Hulk (hulk, )

A Zenit labdarúgócsapatának brazil sztárja, Hulk és vezetőedzője, Luciano Spalletti közt megromlott a viszony. Lehet, hogy valakinek mennie kell Szentpétervárról.

A Zenit ugyan nyerni tudott kedden, Milánóban, a Bajnokok Ligájában, azonban hiába folytatja így tavasszal az Európa Ligában az orosz bajnok, nem felhőtlen a hangulat Szentpéterváron. Azért nem, mert a gárda szupersztárja, Hulk rossz néven vette, hogy Luciano Spalletti lecserélte őt a 80. percben, így megpendítette, hogy januárban elhagyhatja a Zenitet. A két úriember amúgy sem ápol felhőtlen viszonyt egymással.

„Jól érzem magam a Zenitnél és a családomnak is tetszik Szentpétervár. Ugyanakkor, ha nem oldódik meg a helyzetem Spallettivel, akkor januárban elhagyhatom a csapatot” – mondta a találkozót követően Hulk, akit olasz csapatokkal hoztak szóba és ő nem is zárkózna el Itáliától.

Így lassan egy fél szezont követően kijelenthetjük, hogy a Zenit vezetői talán nem gondolták át teljes mértékben, hogy mi lesz a Hulk-üzlet következménye. A brazil támadót még a nyári átigazolási szezonban szerezte meg a csapat, a hírek szerint 40 millió euróval gazdagodott a portugál Porto a játékos értékesítésével.

A Zenit annak rendje és módja szerint csillagászati összeget fizet a labdarúgónak, ám ez a csapaton belül is gondokat okozott: Igor Denisov és Alekszandr Kerzsakov például bírálták a vezetőket a brazil jussa miatt, amiért hamar a második csapatnál találták magukat. Mindez a csapat teljesítményéra is rányomta a bélyegét, ennek köszönhető, hogy a Zenit jelenleg csak a harmadik a bajnokságban (igaz csak három pontra van az első helyen tanyázó CSZKA Moszkvától), illetve a BL-ben is elmaradt a várakozásoktól az együttes.

Spallettinek is megvan a véleménye a dolgokról: „Hulk azt mond és tesz, amit csak akar. Ettől függetlenül a jövőben nem fog gondot okozni, hogy lecseréljem.”

Folytatása következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik