Foci

Hat gólt rúgva esett ki a Chelsea, csoportelső a Juve

chelsea (chelsea, fernando torres)
chelsea (chelsea, fernando torres)

Először fordul elő a Bajnokok Ligájában, hogy az előző kiírás győztese elbúcsúzik a csoportkör után. A Bayern visszavágott a Borisovnak.

Az utolsó csoportkörös játéknap legnagyobb kérdése az volt, kiesik-e a címvédő, jelen esetben a pocsék formában lévő Chelsea a Bajnokok Ligájából. Ez még egyetlen BL-győztessel sem esett meg, a csoportkört mindegyik korábbi első túlélte. Ez utóbbihoz most az kellett volna, hogy a Juventus kikapjon a Sahtar otthonában, a londoniak pedig legyőzzék a Nordsjaellandot.

Nos, Londonban hatalmas iramban zajlott a első félidő, nemcsak a hazaiak (főleg Torres révén), hanem a vendégek is veszélyesek voltak, a 9. percben sérülés után beállt Beckkmannak például nagy pillanatai voltak. És nagy pillanata lehetett volna Stokholmnak is, aki a 32. percben büntetőt lőhetett, de a dánok játékosa kihagyta a 11-est. Győzött az igazság, ugyanis Cahill keze a 16-oson kívül érintkezett a labdával.

Három perccel később Cahill már az ellenfél 16-osán belül szorgoskodott: fejese után egy dán védő kezére pattant a labda, de Eden Hazard is kihagyta a 11-est. Ekkor a pokolban érezhette magát Rafa Benítez, de David Luiz megmentette a spanyolt: a 38. percben értékesítette az újabb büntetőt, amelyet Mata lövése után szintén kezezés miatt ítélt a spori. Sőt, az első félidő hosszabbításában Fernando Torres is betalált (2-0).

Ekkor azt gondolhattuk, eldőlt a meccs, de a szünet után azonnal szépített a Nordsjaelland Joshua John révén (2-1). A nap hőse, Gary Cahill szinte azonnal válaszolt a dánok találatára, a Chelsea pedig meg akarta mutatni, bizony még fent van az európai focitérképen. Fernando Torres, Mata és Oscar góljával a 71. percre már 6-1-re vezetett a Chelsea. Ez is lett a végeredmény, mindhiába. A Juve ugyanis győzni tudott Ukrajnában, így a címvédő úgy esett ki, hogy még soha nem szerzett hat gólt egy Bajnokok Ligája-találkozón.

A torinóiak és a Sahtar találkozójának első félideje remek volt, szó sem volt ikszre törekvésől: előbb Vucinic lőhetett nagy helyzetben, majd a 13. percben Fernandinho kezére pattant a labda a 16-oson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 29. percben Vucinic hozta nagy helyzetbe Giovincót, de az apró olasz nem tudott élni a lehetőséggel. A Sahtarnak a fordulás után volt a legnagyobb helyzete (előtte Devic nagy helyzetben megállt lényegében), de Rakickij szabadrúgását Buffon kiütötte, az ismétlés Teixeiráé volt, de az a lövés is mellément, igaz, alig.

Nyomott a Sahtar, de Pirlo lőhetett volna gólt az 53. percben, lövése alig ment a bal kapufa mellé. Az 57. percben megszerezte a vezetést a Juventus: Liechsteiner kapta lesgyanús helyzetben a labdát a jobb oldalon, középre adott, érkezett Giovinco és Kucher, a labda a védő lábáról kötött ki a hazai kapuban (0-1). A 75. percben lerántásért elfelejtett 11-est ítélni a donyeckieknek a játékvezető. A végén még itt is, ott is adódott lehetőség, de több gól már nem született, továbbment a Juventus (csoportelsőként) és a Donyeck.

Az F csoportban már korábban továbblépett a Bayern és a Valencia, már csak az volt a kérdés, ki lesz a csoportelső. Mario Gomez a 22. percben szerzett vezetést a németeknek a BATE ellenében, és az 51. percben hiába kapott azonnal pirosat Jerome Boateng, Thomas Müller emberhátrányban is betalált Schweinsteiger gólpasszát követően az 56. percben. Később egy fehérorosz is pirosat kapott, a Bayern pedig kitömte a BL-t még jól kezdő, például a bajorokat Minszkben legyőző Borisovot, ezzel alaposan visszavágott ellenfelének.

A Valencia a szokásos Jonas-büntetővel előnyhöz jutott a Lille otthonában, és ezt később meg is tartotta, de így is csak második helyen jutott tovább.

Eredmények – labdarúgó Bajnokok Ligája, 6. forduló:

E csoport:

Sahtar Donyeck – Juventus 0-1 (0-0)
gólszerzők: Kucher (57., öngól)

Chelsea – Nordsjaelland 6-1 (2-0)
gólszerzők: David Luiz (38., 11-esből), Fernando Torres (45+1., 56.), Cahill (51.), Mata (63.), Oscar (71.)

A végeredmény:

1. Juventus
2. Sahtar
3. Chelsea
4. Nordsjaelland

F csoport:

Bayern München – BATE Borisov 4-0 (1-0)
gólszerzők: Gomez (22.), Müller (54.), Shaquiri (66.), Alaba (83.), illetve Filipenko (89.)
piros lap: Boateng (51.), illetve Polyakov (69.)

Lille – Valencia 0-1 (0-1)
gólszerzők: Jonas (36., 11-esből)

A végeredmény:

1. Bayern 
2. Valencia
3. BATE
4. Lille

Ajánlott videó

Olvasói sztorik