Foci

A továbbjutásért utazik Lisszabonba a Vidi

videoton-genk (ingyenes, videoton fc, krc genk, )
videoton-genk (ingyenes, videoton fc, krc genk, )

Az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában a Videoton a Sporting Lisszabon ellen vívhatja ki a továbbjutást, de ehhez kell a Basel veresége is.

Nincs könnyű helyzetben a fehérvári alakulat, ugyanis az előző körben, a Genktől elszenvedett vereség után kicsúszott saját kezéből a sorsa, ugyanis már nem elég, ha nyer csütörtökön a Vidi, a csoportelső belgáknak le kell győzniük a Baselt.

Persze a feladat első része, hogy a Videotonnak be kell gyűjtenie a három pontot, ami a Sporting jelenlegi teljesítményét figyelembe véve, nem teljesíthetetlen feladat: a portugálok ugyanis a kvartett utolsó helyén szerénykednek kétponttal úgy, hogy még nem nyertek meccset.

Ráadásul a 16 csapatos portugál bajnokságban is bukdácsolnak: 11 pontot gyűjtve mindössze a 10. helyet foglalják el.

Éppen ezért a Videoton játékosai sikerre készülnek Lisszabonban, és mindemellett remélik, a Genk úgy alakítja saját mérkőzését, hogy tavasszal is legyen magyar csapat az európai kupaporondon.

“Ma már taktikáztunk egy kicsit. Az edzőink kidolgoztak egy újabb stratégiát a csapatnak. Nincs sok időnk begyakorolni, de kedden már utazunk Portugáliába. Holnap kicsit finomítunk a ma gyakorolt dolgokon. Motivált a csapat, szeretnénk nyerni, szeretnénk jól lezárni ezt a félévet. Ha olyan az eredmény, hogy nekünk megfelelő, biztos hogy mondani fogják az edzőink. Nekünk a saját mérkőzésünkre kell koncentrálni, meg kell nyerni a meccset és utána bárhogy alakul, tiszta lehet a lelkiismeretünk” – mondta a vidi.hu-nak Sándor György, a Videoton csapatkapitánya.

A Videoton hatodik, egyben utolsó csoportmérkőzését december 6-án, csütörtökön 21:05 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, awww.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik