Foci

A Pécs és az Eger a Ligakupában vigasztalódott

Az utolsó Ligakupa-fordulóban bebiztosította továbbjutását a Pécs. A KTE nem tudott nyerni Szolnokon, ezért nem folytathatja tovább.

Még a szerkesztőnek is újra meg kellett néznie (hosszasan), vajon kik juthatnak tovább a Ligakupából az MLSZ szabályzata és a versenykiírás szerint. Nos, a csoportok első helyezettjei, valamint a legjobb három csoportmásodik csapat.

Az A csoportban már korábban eldőlt, hogy a Győr és a Honvéd végez az első két helyen, és így kettejük találkozójának az volt a tétje, ki lesz a csoportelső. A Győr kétszer vezetett, a fővárosiak mindkétszer egyenlítettek, így a zöld-fehérek végeztek 11 ponttal az élen.

A B csoportban fontos volt az edzőjét, Supka Attilát elveszítő Pécs és a Paks mérkőzése. A Paks nem tudta megismételni a bajnokságban mutatott formáját, 2-0-ra kikapott, így a Pécs nyerte a csoportot, Sivicék kiestek.

A D csoportban a Szolnok a Kecskemétet fogadta, a lila-fehéreknek mindenképpen meg kellett volna nyerniük a találkozót ahhoz, hogy továbbmenjenek, de ez nem sikerült, sőt. Kiprich Dávid öngóljával csak egyenlíteni tudtak, azt is a 92. percben. A csoportot a Ferencváros már korábban megnyerte.

A Debrecen hazai pályán kapott ki a sorozatban remeklő Eger ellen, de ennek ellenére maradt csoportelső, és továbbment a következő körbe. Így tett a hajdúsági csapat is. Az Újpest 3-2-re verte a 13. perctől emberhátrányban játszó DVTK-t.

Mindezek alapján a Ligakupa legjobb nyolc csapata: Győri ETO FC, Honvéd, Pécsi MFC, Videoton, Pápa, Ferencváros, Debrecen, Eger.

Eredmények – Ligakupa, 6. forduló:

A csoport:

Győri ETO FC – Honvéd 2-2

A végeredmény:

1. Győr 11 pont
2. Honvéd 11 pont
3. Gyirmót 5 pont
4. Haladás 5 pont

B csoport:

Pécsi MFC – Paks 2-0
Vasas–Siófok 0-2

A végeredmény:

1. Pécs 11 pont
2. Paks 8 pont
3. Vasas 7 pont
4. Siófok 6 pont

D csoport:

Szolnoki MÁV – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-2
Az MTK–Ferencváros meccset később rendezik.

Az állás:

1. Ferencváros 13 pont
2. Kecskemét 9 pont
3. MTK 5 pont
4. Szolnok 2 pont

E csoport:

DVSC–Eger 0-1
Újpest–Diósgyőr 3-2

A végeredmény:

1. DVSC 12 pont
2. Eger 12 pont
3. Diósgyőr 6 pont
4. Újpest 6 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik