Foci

Négy hónapig eltiltották a Honvéd légiósát

Souleymane Tandiát a Diósgyőr elleni labdarúgó-bajnokin állították ki, a Magyar Labdarúgó fegyelmi bizottsága eltiltotta.

A FEB megtartotta szokásos keddi ülését, amelyen a fegyelmi határozatoktról döntött. Az mlsz.hu cikke szerint a Diósgyőr-Honvéd (3-1) bajnokin ámokfutó Tandia nem úszta meg a piros lappal járó egymeccses eltiltással, a Honvéd szenegáli védője december 4-től kezdődően négy hónapig nem játszhat.

Ugyanakkor azt meg kell jegyeznünk, hogy a következő, 18. fordulót márciusban rendezik, a fővárosi együttes pedig március 3-án játszik, a Videotont fogadja majd Marco Rossi legénysége.

Tandiát Miskolcon a 79. percben állították ki, miután csúnyán felrúgta Csirszki Martint, a hazaiak fiatal tehetségét. Csirszkit vasárnap már meg is kellett műteni, mivel komplett lábszártörést szenvedett. Tandia hétfőn felvette a kapcsolatot a klubbal és elnézést kért a durva belépőért.

Baráth Botond (Honvéd), mint visszaeső 4, Rok Kronaveter (Győr) 2, Horváth Levente (Lombard) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Videó – Tandia nem kímélte Csirszkit:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik