Foci

Mata: Mindenki Benítez mögött áll

juan mata rafa benítez (juan mata, rafael benítez)
juan mata rafa benítez (juan mata, rafael benítez)

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea spanyol játékosa azt mondta, a gyenge rajt ellenére bíznak Rafa Benítezben.

A Chelsea tulajdonosa a Juventus elleni 3-0-s BL-vereséget követően menesztette Roberto Di Matteót a londoniak kispadjáról. Az utód Rafael Benítez lett.

A spanyol szakember, aki a Liverpoollal nagy sikereket ért el, katasztrofálisan rajtolt a Kékekkel: előbb 0-0-t játszott a Manchester Cityvel, majd a Fulham elleni újabb 0-0 után 3-1-re kikapott csapatával a West Ham United ellen.

Máris megindultak a találgatások arról, hogy az eleve csak a szezon végéig kinevezett tréner talán már hamarabb lapátra kerülhet.

Juan Mata, a Chelsea középpályása most kiállt a menedzser mellett:

„Igen, mindannyian bízunk Rafában, mert ő a legjobbat akarja a csapatnak. Ha trófeákat akarunk nyerni, együtt kell maradnunk, össze kell tartanunk. Azt gondolom, a játékosoknak profiknak kell lenniük, ami teljesen független attól, ki a menedzser. Ha egy csapat edzőt vált, az sosem jó hír. Mint játékos, én próbálok a legjobban játszani előtte és utána is” – mondta Mata.

„Mindannyian Rafa mögött állunk. Egységet kell alkotnunk, ha eredményeket akarunk elérni” – folytatta még határozottabban a Valenciától érkező focista, aki a drukkerek reakciójáról is szólt.

„Nem vagyok süket, hallottam természetesen a negatív hangokat, de ez nem az én felelősségem. A drukkerek azt mondanak, amit szeretnének, szabadon alkothatnak véleményt. A játékosoknak az a dolga, hogy focizzanak, lehetőleg jól. Három meccsen vagyunk túl, most már nyernünk kell” – utalt a szerdai, Nordjsaellland elleni mérkőzésre.

A Chelsea csak akkor juthat tovább címvédőként a BL-csoportból, ha a dánok ellen győz, valamint a Juventus kikap a Sahtar Donyeck ellen Ukrajnában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik